Νέα συνέλευση των μετόχων για νομική εξασφάλιση

Το θέμα της εκκαθάρισης παραμένει ανοιχτό και θα περάσει από μια νέα φάση, με τους ανθρώπους του Άρη, αλλά και τους νομικούς να διαβεβαιώνουν ότι πρόκειται για τυπικές ενέργειες, για τις οποίες προς το παρόν δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Ποια είναι τα δεδομένα;

1. Ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης Παναγιώτης Ζουμπουρίδης δεν υπέγραψε (όπως ο πρόεδρος της ΠΑΕ Λάκης Κλεώπας) το πρακτικό της γενικής συνέλευσης των μετόχων της 3ης Νοεμβρίου, μια και δεν ήταν σίγουρος ότι θα αποφύγει τις νομικές κυρώσεις και ζήτησε να έχει όλες τις τυπικές διασφαλίσεις.

2. Η προθεσμία που είχε ο Άρης για να στείλει το πρακτικό της απόφασης εκκαθάρισης-λύσης προς δημοσίευση στο ΦΕΚ και στην διεύθυνση ανωνύμων εταιριών έχει εκπνεύσει από την περασμένη βδομάδα.

3. Η επόμενη κίνηση είναι είτε να κατατεθεί εκπρόθεσμα, πληρώνοντας ένα πρόστιμο, είτε να γίνει νέα, κάτι που θεωρείται η πιο πιθανή εξέλιξη.

4. Εφόσον με τη νέα γενική συνέλευση ο Ζουμπουρίδης επιμείνει και δεν υπογράψει ως πρόεδρος του ΑΣ, θα αναζητηθεί ο αντικαταστάτης του, ώστε να προχωρήσει η εκκαθάριση.

5. Οι άνθρωποι των κίτρινων με τους νομικούς που χειρίζονται την υπόθεση διαβεβαιώνουν και πάλι ότι παρά την καθυστέρηση αυτή, επί της ουσίας δεν μπορεί να επηρεαστεί η πορεία προς την εκκαθάριση, αλλά: “Αντίθετα διασφαλίζεται η νομική της θωράκιση”, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στην Αλκμήνης.

 

To Top