Νέοι αθλητικοί χώροι στην Νέα Ελβετία, “λίφτινγκ” στα γήπεδα της παραλίας

Στη συντήρηση και αναβάθμιση έξι γηπέδων που βρίσκονται στη Νέα Παραλία θα προχωρήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον νέο αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Εθελοντισμού Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει η εργολαβία στα γήπεδα της Νέας Παραλίας, ειδικά τένις και μπάσκετ, όπως αναφέρει η Voria.gr

Συγκεκριμένα εργασίες θα πραγματοποιηθούν στα γήπεδα τένις στον Κήπο της Άμμου και στον Κήπο της Μνήμης καθώς στα γήπεδα μπάσκετ επίσης στον Κήπο Μνήμης.

Θα αντικατασταθούν τα δάπεδα των γηπέδων με ελαστικό τάπητα με σκοπό την επίτευξη άνεσης και μείωσης της καταπόνησης των χρηστών. Στους χώρους των γηπέδων προβλέπεται να γίνουν και εργασίες βελτίωσης του φωτισμού.

«Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, είναι να συντηρήσουμε τις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις», σημείωσε ο κ. Μπαρμπουνάκης, ανακοινώνοντας την έναρξη των εργασιών τις επόμενες ημέρες.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο το επόμενο δίμηνο ξεκινά η εργολαβία για την ανακατασκευή γηπέδων της Νέας Ελβετίας, κυρίως μπάσκετ. Όπως ανέφερε, «το επόμενο διάστημα η ανατολική Θεσσαλονίκη θα έχει τη δυνατότητα να χαρεί γήπεδα ποδοσφαίρου και συγκεκριμένα ένα γήπεδο 8Χ8, ένα γήπεδο 5Χ5 και ένα μικρό γηπεδάκι μπάσκετ, τα οποία πλέον θα κοσμούν την ανατολική πλευρά της πόλης».

«Η σημερινή διοίκηση ήρθε να εισακούσει τα αιτήματα των προηγούμενων ετών και να αξιοποιήσει οικόπεδα του δήμου Θεσσαλονίκης. Στα γήπεδα δεν μπορούν να γίνουν αγώνες αλλά μπορούν να γίνουν προπονήσεις», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος.

To Top