Νέος CEO Ευρωλίγκας: «Θα συναντηθούμε με FIBA, πρέπει να βρούμε λύσεις»

Ανοικτός σε διάλογο με τη FIBA δήλωσε ο Μάρσαλ Γκλίκμαν.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας προανήγγειλε τη συνάντηση με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία μπάσκετ, λέγοντας παράλληλα πως είναι μεγάλη ανάγκη θα βρεθεί η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές για το καλό του αθλήματος, το οποίο ακόμη ζει στη… δεκαετία ’90.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Ευρωλίγκας στο «TuttoSport»:

«Ο πρόεδρος Ντέγιαν Μποντιρόγκα και εγώ θα συναντηθούμε με τη FIBA. Θα πρέπει να εκπαιδεύσω τον εαυτό μου. Δεν πηγαίνω έχοντας στις… αποσκευές μου το παρελθόν. Είμαι ανοικτός σε κάθε συζήτηση. Όλοι ξέρουμε ότι η Ευρωλίγκα είναι μία ιδιωτική λίγκα και κύριά μου ευθύνη είναι οι μέτοχοι, οι ομάδες. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε όλο το περιβάλλον του μπάσκετ, το οποίο είναι περίπλοκο και πολιτικό, θα έλεγα περισσότερο.

Θα πρέπει να βρούμε καινοτόμες λύσεις για το καλεντάρι. Ωστόσο, όχι μόνο για ό,τι αφορά τα “παράθυρα” των εθνικών ομάδων που είναι για έναν μήνα τον χρόνο, αλλά να βρούμε απαντήσεις για να βελτιώσουμε το σύστημα. Όλη η μπασκετική κοινότητα θα πρέπει να προσαρμοστεί στο 2022. Πιστεύω ότι πολλοί νομίζουν ότι ζούμε ακόμη στη δεκαετία του ’90. Όσον αφορά τις νέες αγορές. Προτεραιότητα για μένα είναι το Λονδίνο και το Παρίσι».

To Top