ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Νέτο: “Στο Άρης-Μπόκα η ατμόσφαιρα των ονείρων μου, έχουμε το καλύτερο γήπεδο…”

«Λέω πάντα ότι έχουμε το καλύτερο γήπεδο. Δεν υπάρχει άλλο με αυτή την ατμόσφαιρα». Με αυτές τις δηλώσεις στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio 103,3 ο Ντάρσι Νέτο μίλησε για το φιλικό του Άρη με τη Μπόκα προ οκταετίας και τόνισε ότι περιμένει πώς και πώς την αναμέτρηση της 27ης Σεπτεμβρίου. Σημείωσε ο Βραζιλιάνος ότι οι Θεσσαλονικείς έμαθαν από τα λάθη τους και υπογράμμισε ότι θα τα δώσουν όλα για την επιστροφή στη Super League.

Αναλυτικά είπε:

Αν θυμάται το φιλικό πριν οκτώ χρόνια:

«Το θυμάμαι. Πέρασαν πολλά χρόνια, ήταν τέλεια. Αυτή η ατμόσφαιρα ήταν όπως στα όνειρά μου. Γινόταν χαμός και δεν έχω ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα».

Αν μοιάζουν οι οπαδοί των δύο ομάδων:

«Ναι. Και τότε τα πράγματα ήταν πολύ καλά. Είχαμε μια ομάδα έτοιμη, τελείως διαφορετική. Τώρα είναι άλλος ο Άρης και άλλη η Μπόκα. Πρέπει να κάνουμε μια ομάδα σιγά – σιγά και να γίνει όπως παλιά. Μακάρι να πάμε καλά φέτος, ο Άρης να είναι δυνατός πάλι».

Για την απογοήτευση του κόσμου λόγω της αποτυχίας ανόδου και αν φέτος γίνει ένα νέο ξεκίνημα:

«Με πονάει πολύ. Έχω πολλούς φίλους Αρειανούς και έχω τόσα χρόνια στην Ελλάδα. Λέω πάντα ότι έχουμε το καλύτερο γήπεδο. Δεν υπάρχει άλλο με αυτή την ατμόσφαιρα. Έχουμε παίξει στο Καραϊσκάκη, με τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, στην Τούμπα, δεν έχει σαν το Χαριλάου. Είναι κρίμα να είναι ο Άρης τόσα χρόνια σ’ αυτές τις κατηγορίες. Κάθε μέρα λέω στην προπόνηση ότι πρέπει να παλεύουμε, να ανεβούμε… μπαμ μπαμ. Πέρυσι έγιναν λάθη. Είναι πολύ καλή ευκαιρία φέτος. Έχουμε φέτος πολλούς καινούριους και θα δουν την ατμόσφαιρα. Είναι καλή ευκαιρία και για τον κόσμο να μας δώσει ώθηση».

Αν φέτος ο Άρης θα προβιβαστεί:

«Πέρυσι είπα στον κύριο Καρυπίδη ότι πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα. Ήταν μόνος, δεν είχε κανέναν. Τώρα έχουμε τον Παύλο Μυροφορίδη. Στη Β’ πρέπει να παίξουμε δυνατά. Ας κερδίζουμε 1-0. Όλοι τα δίνουν όλα όταν αντιμετωπίζουν τον Άρη. Είναι η ευκαιρία της ζωής τους. Φέτος δεν υπάρχουν ονόματα. Έχουμε παίκτες που ξέρουν πώς είναι η Β’. Πρέπει να κάνουμε ευκαιρίες. Να έρχεται ο αντίπαλος και να νιώσει το Χαριλάου, να φάει πέντε, έξι».

Αν θα βρίσκεται στον Άρη και στη Super League:

«Το όνειρό μου είναι να παίξω ένα ντέρμπι ακόμα με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, ΑΕΚ, Παναθηναϊκό. Η Θεσσαλονίκη τα χρειάζεται αυτά. Για μένα είναι σημαντικό να ανεβάσουμε την ομάδα γρήγορα. Προσέχω πάρα πολύ τη ζωή μου και θέλω να παίξω. Δεν θέλω να πω για του χρόνου. Να πάμε καλά φέτος και μετά θα δούμε. Εγώ είμαι πάντα Άρης».

Όταν σταματήσει το ποδόσφαιρο, θα μείνει στην Ελλάδα;

«Ναι, ναι. Έχω γυναίκα Ελληνίδα και το παιδί μου. Να μείνω στον Άρη και να τον φέρουμε εκεί που αξίζει. Νιώθω σαν Έλληνας. Αγαπάω την Ελλάδα, τον κόσμο».

To Top