Ν.Καλλικράτεια: Υπερήφανοι οι κάτοικοι πανηγυρίζουν για το χρυσό της Ελίνας Τζένγκο (video)

Ακόμα μία σπουδαία διάκριση για τα ελληνικά χρώματα, πέτυχε αυτή τη φορά η Ελίνα Τζένγκο στο ακόντιο, μετά τη χθεσινή εντυπωσιακή εμφάνιση της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην. Η 19χρονη αθλήτρια κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο και έγινε η νεαρότερη αθλήτρια που πετυχαίνει κάτι αντίστοιχο, παίρνοντας τα σκήπτρα από την Ελβίρα Οζολίνα.

Για να φτάσει ως εδώ, η οικογένειά της αλλά και η ίδια ανέβηκαν μεγάλο ανήφορο. Γεννήθηκε στην Ελλάδα στις 2 Σεπτεμβρίου του 2002 και μεγάλωσε στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής. Οι γονείς της είναι μετανάστες, που ήρθαν όταν η Ελίνα ήταν επτά μηνών. Εντάχθηκε στον αθλητικό σύλλογο, Α.Σ. Κένταυρος Χαλκιδικής και Αρχικά ξεκίνησε να προπονείται στα αγωνίσματα του στίβου, και είχε ως καθοδηγητή – προπονητή τον Γιώργο Μποτσκαρίωβ που την κατηύθυνε στο αγώνισμα του ακοντισμού.

Η χαρά και η υπερηφάνεια ξεχειλίζουν στην Καλλικράτεια, όπου μεγάλωσε η σπουδαία αθλήτρια, με τους κατοίκους να πανηγυρίζουν για την επιτυχία της. Μεγάλη είναι η συγκίνηση και για τις δύο αδελφές της.

To Top