Ξάνθη: Τώρα μεταβίβαση, αύριο πώληση

Η ΕΕΑ ενέκρινε την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ Ξάνθης, σε εταιρεία συμφερόντων των Πανόπουλου-Συγγελίδη.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αλλαγή ιδιοκτησίας αλλά όχι σε επίπεδο φυσικών προσώπων, έχουμε από σήμερα στην Ξάνθη, καθώς η ΕΕΑ ενέκρινε την μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ από τη Βιαμάρ στην INSPORTS IKΕ.

Πρόκειται εταιρεία συμφερόντων των Πανόπουλου, Συγγελίδη όπως άλλωστε και η πρώτη, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της αθλητικής ένδυσης, στο management συλλόγων-σωματείων, αλλά και στην αξιοποίηση ή ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Διαβάστε όμως τι αναφέρει στο σχετικό ρεπορτάζ το sport24.gr και βγάλτε τα συμπεράσματά σας:

“Το 94,38% των μετοχών της ΠΑΕ Ξάνθης μεταβιβάστηκε στην INSPORTS, ιδιοκτησίας Πανόπουλου – Συγγελίδη. Άλλαξε μετοχική σύνθεση, όχι και αφεντικά, εξέλιξη όμως, που μπορεί άμεσα να σηματοδοτήσει νέα εποχή στην ακριτική ΠΑΕ μέσω προσεχούς πώλησης, ομάδας και Le Chalet.

Για την Ξάνθη και την ιδιοκτησία της έχουν γραφτεί αρκετά το 2018. Κυρίως ότι ο Χρήστος Πανόπουλος, ο παλαιότερος εν ενεργεία παράγοντας στη Super League, θα αποχωρήσει από την ΠΑΕ και θα μεταβιβάσει/πουλήσει τις μετοχές για πρώτη φορά μετά το 1991.

Είχε δημοσιοποιηθεί, μάλιστα, το όνομα του ελληνικής καταγωγής Ρώσου, Μπόρις Μουζενίδη, ομογενούς επιχειρηματία με μεγάλη οικονομική δύναμη και φίλου του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος φέρεται να ήθελε να μπει μπροστά και να εμπλακεί στην Ξάνθη. Αυτά ήταν…περσινά σταφύλια.

Για να έρθει,λοιπόν,  σήμερα (Πέμπτη 21/3) η ΕΕΑ, για να κάνει γνωστό ότι η θρακιώτικη ΠΑΕ πέρασε στα χέρια της εταιρείας INSPORTS με ποσοστό 94,38 %! Ποιά είναι αυτή και τι μπορεί να σημαίνει αυτή η αλλαγή; Έχουμε παρακάτω το ρεπορτάζ…

Για πρώτη φορά μετά το 1991 άλλη εταιρεία έχει τις μετοχές της Ξάνθης και όχι η ΒΙΑΜΑΡ. Ενδεχομένως και για φορολογικούς λόγους, όπως τουλάχιστον υποστήριζαν πηγές από την ΠΑΕ.

Η INSPORTS συστάθηκε στις 15 Νοεμβρίου 2018 από τον Χρήστο Πανόπουλο και τον Πολυχρόνη Συγγελίδη και σκοπός της μεταξύ άλλων είναι η εισαγωγή και εμπορία αθλητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης, αθλητικού εξοπλισμού κάθε είδους και για κάθε άθλημα, εξοπλισμού αθλητικών ομάδων, εγκαταστάσεων ή/και γυμναστηρίων κάθε είδους, ειδών υγιεινής διατροφής, συμπληρωμάτων διατροφής, βιταμινών κ.λπ.

Μπορεί, με άλλα λόγια, να άλλαξε η μετοχική σύνθεση και όχι και αφεντικά της ΠΑΕ, καθώς και η ΒΙΑΜΑΡ ανήκε σε Πανόπουλο – Συγγελίδη, αλλά πολύ πιθανότατα αυτή η μετάβαση των μετοχών να σημάνει άμεσα και δεύτερη, με την απεμπλοκή του Χρήστου Πανόπουλου ύστερα από δύο και πλέον δεκαετίες ενασχόλησης με την Ξάνθη και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτή την φορά βέβαια με πώληση ή μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου.

Και εκτός από την ομάδα μάλιστα να  συμπεριληφθεί στο “πακέτο” της πώλησης και το προπονητικό/ αθλητικό κέντρο στα “Πηγάδια”. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο ακούγεται/παίζει δυνατά τους τελευταίους μήνες στην πιάτσα…”.

To Top