ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

“Ξεγύμνωμα” ΕΠΟ- FIFA! Έκρινε ότι η νέα Πάρμα, δεν έχει σχέση με την παλιά και σβήνει χρέος 500.000 για Νίνη!

Η πειθαρχική επιτροπή της FIFA έκρινε πως η νεοσύστατη Πάρμα δεν έχει… σχέση με την παλιά και άρα σβήνεται το χρέος ύψους 500.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό για την μεταγραφή του Σωτήρη Νίνη το 2012.

Εδώ λοιπόν προκύπτουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ερωτηματικά για το τι έγινε στην υπόθεση Άρη-ΕΠΟ το περασμένο φθινόπωρο, ποιος παγίδευσε την κιτρινόμαυρη ΠΑE,  και πώς μπορεί η FIFA να παίρνει αποφάσεις που η μία έρχεται σε σύγκρουση με την άλλη;

Διαβάστε προσεκτικά την είδηση, όπως παρουσιάζεται και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Η ΕΠΟ, αλλά και η περίεργη ευαισθησία της FIFA αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα για τις τεράστιες ευθύνες που έχουν σε αυτό το παιχνίδι στην πλάτη του Άρη. Στη μια περίπτωση, η ιταλική ομοσπονδία ενημέρωσε εγγράφως την FIFA και εξήγησε αναλυτικά τι συμβαίνει. Στην περίπτωση του Άρη, προκύπτει ότι η ΕΠΟ δεν έκανε το ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ, παγιδεύοντας τους κιτρινόμαυρους!

Διαβάστε αναλυτικά:

Η είδηση που είδε πριν από λίγο το φως της δημοσιότητας αναφέρει ότι “σύμφωνα με το έγγραφο που έφτασε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αλλά και της ιταλικής Πάρμα, στις 14 Αυγούστου του 2014, η πειθαρχική επιτροπή της FIFA αποφάσιζε πως η ιταλική ομάδα καλείται να πληρώσει συνολικά το ποσό των 467.500 ευρώ συν 5.000 ελβετικά φράγκα στους πράσινους αλλά και 20.000 ελβετικά φράγκα στην παγκόσμια συνομοσπονδία για την μεταγραφή του Σωτήρη Νίνη το καλοκαίρι του 2012.

Παρ’ όλα αυτά, στις 5 Απριλίου του 2019 η FIFA ενημερώθηκε από την ιταλική ποδοσφαιρική Ομοσπονδία πως στις 19 Μαρτίου του 2015 η Πάρμα χρεοκόπησε (κλαμπ με την ονομασία Parma FC) και στις 28 Ιουλίου του ίδιου έτους, ιδρύθηκε ένα νέο κλαμπ, το οποίο ξεκίνησε την προσπάθειά του από την Serie D την αγωνιστική σεζόν 2015/16 (με την ονομασία Parma Calcio 1913), πριν καταφέρει τελικώς στο φινάλε της περιόδου 2017/18 να επιστρέψει στην Serie A.

Στις 30 Αυγούστου του 2019 ο Παναθηναϊκός με αίτημά του ζήτησε τα χρέη της ομάδας που χρεοκόπησε να μεταφερθούν σε εκείνη που ιδρύθηκε μιας και επρόκειτο για ένα κλαμπ με παρόμοιο όνομα, σήμα, γήπεδο και χρώματα. Στις 11 Φλεβάρη του 2020, η FIFA ξεκίνησε νέα διαδικασία σχετικά με την υπόθεση, καλώντας την Πάρμα να προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία στις 24 Φλεβάρη του 2020.

Έτσι και έγινε με τη θέση της Πάρμα που έφτασε στα χέρια της FIFA να αναφέρει πως ο νέος σύλλογος που ιδρύθηκε το 2015 είχε σκοπό να ξεκινήσει από το μηδέν χωρίς να έχει την παραμικρή σύνδεση με εκείνον που χρεοκόπησε και γι’ αυτό ξεκίνησε και την πορεία του από την τέταρτη κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου. Μάλιστα, επεσήμανε πως ουδείς εκ των εμπλεκομένων στο κλαμπ που χρεοκόπησε, είχε τον οποιοδήποτε ρόλο στο νεοσύστατο. Μάλιστα, οι Ιταλοί υποστήριξαν πως ουδέποτε υπέγραψαν συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό που να προβλέπει την καταβολή του ποσού που τους αναλογεί.

Ο λόγος λοιπόν πέρασε στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA η οποία επανεξέτασε τα στοιχεία που είχε στα χέρια της με σκοπό να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι στη συγκεκριμένη υπόθεση. Κατόπιν ενδελεχούς έρευνας, ο πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA αποφάσισε πως με βάση τα έγγραφα που είχε στη διάθεσή του δεν μπορεί να αποδειχθεί πως το νεοσύστατο κλαμπ αποτελεί αθλητικό διάδοχο εκείνου που χρεωκόπησε.

Μάλιστα, θεωρείται από την επιτροπή της παγκόσμιας συνομοσπονδίας πως εφόσον επρόκειτο για μια ομάδα που αποτελεί διάδοχο εκείνης που χρεοκόπησε, τότε θα μπορούσε να λάβει μέρος στη Serie B και όχι να ξεκινήσει από το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στο γεγονός πως το νεοσύστατο κλαμπ έχει διαφορετικούς ιδιοκτήτες, αλλά και διαφορετική δομή και Ακαδημίες από εκείνο που διαλύθηκε.

Έτσι, η οριστική απόφαση είναι πως όλα τα χρέη που υπήρχαν από την πλευρά της ομάδας που χρεοκόπησε, σβήνονται. Αυτό, λοιπόν, σημαίνει πως οι πράσινοι δεν θα λάβουν τις περίπου 500.000 ευρώ που τους αναλογούσαν από την μεταγραφή του Σωτήρη Νίνη. Σημειώνεται, πως οι ομάδες έχουν δικαίωμα να υποβάλουν έφεση στο CAS εντός 21 ημερών από την ημερομηνία που τους κοινοποιείται η προαναφερθείσα απόφαση.

 

To Top