ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ

Ξεχωριστή η μέρα για το βόλεϊ! Σαν σήμερα έσπαγε το κατεστημένο των Αθηνών (photos-video)

Ακριβώς 25 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα που η ανδρική ομάδα βόλεϊ του Άρη γίνονταν η πρώτη που “έσπασε” το κατεστημένο των Αθηνών, κερδίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή!

Μια μέρα, όπου η ανδρική ομάδα, κατάφερε νωρίτερα να… σώσει την κατηγορία (Pre League), νικώντας με 3-1 την Κομοτηνή.

Πριν 25 χρόνια λοιπόν οι “κίτρινοι” με ηγέτη τον Λιούμπο Γκάνεφ επικράτησαν με 3-0 σετ (15-8, 15-9, 15-6) της Ορεστιάδας στον τελικό του πρωταθλήματος και κατέκτησαν το τρόπαιο, σπάζοντας το κατεστημένο που ήθελε το εθνικό πρωτάθλημα να καταλήγει στην Αθήνα από την καθιέρωσή του το 1968.

Στις 19 Απριλίου του 1997 η Μίκρα ήταν κατάμεστη, για να πανηγυρίσει τον πρώτο τίτλο του Άρη στο βόλεϊ! Προπονητής ο Κώστας Χαριτωνίδης, “σημαία” του κιτρινόμαυρου βόλεϊ, γενικός αρχηγός ο αείμνηστος πρώην πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Θωμάς Γιώτας.

Αρχηγός ο Βαγγέλης Κουτσονίκας ενώ πρωταγωνιστές όλη τη σεζόν είναι ο Λιούμπομιρ Γκάνεφ (πρώτος σε πόντους και άσους), ο Πλάμεν Κονστανίνοφ, ο Στέλιος Παπακοσμάς, και σαν αλλαγή αγωνίστηκε και ο νεαρός Γιάννης Χαριτωνίδης. Εκείνη την ημέρα ξεχώρισαν και οι Μητρούδης, Αλεξανδρόπουλος, Κουτσονίκας, ενώ σαν αλλαγή αγωνίστηκε και ο νεαρός τότε Γιάννης Χαριτωνίδης.

Σε εκείνη την ομάδα του Άρη αγωνίζονταν οι Μούχλιας, Κονσταντίνοφ, Γκάνεφ, Παπακοσμάς, Νεράτζης, Μέλκας, Μητρούδης, Κουτσονίκας, Αλεξανδρούπολος, Παυλίδης, Σάκης Χατζηαντωνίου και ο Γιάννης Χαριτωνίδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε τι έγινε στις 19 Απριλίου 1997 στη Μίκρα:


To Top