ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

Οικονομικός στραγγαλισμός του Άρη για το Παλέ, “γη και ύδωρ” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το ΣΕΦ

Οικονομικός στραγγαλισμός του Άρη για το Παλέ, “γη και ύδωρ” εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για το ΣΕΦ. Να τους χαιρόμαστε τους βουλευτές Θεσσαλονίκης, που τηρούν σιγή ιχθύος… Την ώρα που ζητούν ένα… βουνό χρήματα από την πολιτεία για τη χρήση του Αλεξάνδρειου, η πολιτεία δίνει τα “πάντα όλα” στο ΣΕΦ.

Διαβάστε την ανακοίνωση για το ΣΕΦ:

Η διοίκηση του ΣΕΦ με ανακοίνωσή της καταγράφει τα έργα που έγιναν στο Στάδιο προκειμένου να είναι σε θέση να φιλοξενήσει το Προολυμπιακό τουρνουά.

Ανακοίνωση με την οποία καταγράφει τα βελτιωτικά έργα που έγιναν στο ΣΕΦ εξέδωσε η διοίκηση του Φαληρικού Σταδίου.

Σε αυτή, οι υπεύθυνοι του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αναφέρουν τις βελτιωτικές εργασίες που έγιναν, προκειμένου το Στάδιο να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει αγώνες όπως το τουρνουά «Ακρόπολις» αλλά και το Προολυμπιακό τουρνουά, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου.

AΗ διοίκηση του ΣΕΦ κάνει εκτενή αναφορά στο θέμα του κλιματισμού, επισημαίνοντας ότι είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός και ότι προκειμένου να μπορεί να διεξαχθεί το Προολυμπιακό, χρειάστηκε ενοικιαζόμενος εξοπλισμός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Σειρά από σημαντικές βελτιωτικές εργασίες πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), στο πλαίσιο αναβάθμισης των υποδομών του, αλλά και της ενίσχυσης της εμπειρίας των επισκεπτών και των αθλητών.

Εργασίες και παρεμβάσεις συνολικού ύψους 500.000€, που πραγματοποιήθηκαν με γνώμονα την ποιότητα, την περιβαλλοντική ευαισθησία και την ετοιμότητα για την φιλοξενία διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, με αξιοποίηση πόρων της αύξησης κατά 60,61% της τακτικής επιχορήγησης, που υλοποιήθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση.

Υπενθυμίζεται ότι από 1/1/2024 και κάθε χρόνο πλέον το ΣΕΦ επιχορηγείται από το Υπουργείο με επιπλέον 2 εκατ. ευρώ και η τακτική του επιχορήγηση ανέρχεται στα 5,3 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται, επιπλέον, ότι διατίθεται και 1,5 εκατομμύριο ευρώ -στον διαγωνισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη- για την τοποθέτηση νέας ψυκτικής μονάδας στην κεντρική σάλα του ΣΕΦ.

Οι άμεσες ανάγκες, ωστόσο, σε ότι αφορά στο κομμάτι του κλιματισμού, αντιμετωπίστηκαν από τη διοίκηση του ΣΕΦ με την προσωρινή προμήθεια κλιματιστικών μονάδων, ώστε οι αγώνες της Εθνικής ομάδας να διεξαχθούν απρόσκοπτα, τόσο στο τουρνουά «Ακρόπολις» όσο και στο μεγάλο γεγονός του καλοκαιριού, στο Προ-Ολυμπιακό τουρνουά της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, οι βελτιωτικές εργασίες που ολοκληρώθηκαν, περιλαμβάνουν:

Αντικατάσταση των Scoreboard της Κεντρικής Αρένας

Στην κεντρική αρένα του Σταδίου εγκαταστάθηκαν δύο νέα, υπερσύγχρονα, Scoreboard, τα οποία προσφέρουν βελτιωμένη οπτική εμπειρία και, παράλληλα παρέχουν πληρέστερη και σαφέστερη ενημέρωση κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Αυτή η αναβάθμιση θα συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της αθλητικής εμπειρίας και της αλληλεπίδρασης με το κοινό.

Νέα Αποδυτήρια

Δημιουργήθηκαν δύο νέα αποδυτήρια για τους αθλητές και ισάριθμα για τους διαιτητές, σχεδιασμένα με υψηλές προδιαγραφές και φιλικά προς το περιβάλλον.

Τα νέα αποδυτήρια είναι εξοπλισμένα με συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και κατασκευασμένα από υλικά που ελαχιστοποιούν το οικολογικό αποτύπωμα.

Με την προσθήκη αυτών των τεσσάρων νέων αποδυτηρίων, το ΣΕΦ μπορεί πλέον να διοργανώνει ευρωπαϊκά και παγκόσμια τουρνουά, γεγονός που αναβαθμίζει σημαντικά τις χρήσεις του Σταδίου.

Ανανέωση Κοινόχρηστων Χώρων

Έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες εργασίες βαφής σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του Σταδίου, προσδίδοντας έναν πιο φιλόξενο και ανανεωμένο χαρακτήρα. Η αισθητική αναβάθμιση συμβάλλει στη δημιουργία μιας ευχάριστης και θετικής ατμόσφαιρας για τους αθλητές, τους διαιτητές και τους επισκέπτες.

Το ΣΕΦ είναι έτοιμο πλέον για να φιλοξενήσει και πάλι μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, ενισχύοντας την προβολή της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

To Top