Οικονόμου: “Το ποσοστό συναίνεσης των πιστωτών αγγίζει το 70%”

Το ποσοστό συναίνεσης των πιστωτών για την υπαγωγή της ΚΑΕ Άρης στο άρθρο 99 αγγίζει το 70% όπως τόνισε ο εκ των νομικών της ΚΑΕ, Γιώργος Οικονόμου, προσθέτοντας πως σε όλους τους πιστωτές υπάρχει “κούρεμα” της τάξης του 50%.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Οικονόμου στα “Αθλητικά Νέα”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στη διαδικασία που ακολουθήθηκε σήμερα: «Ήταν ένα πλήρης φάκελος, η επιτυχία της συμφωνίας της εξυγίανσης, οι επιμέρους συμφωνίες με όλους τους πιστωτές, όλα τα έγγραφα που απαιτεί ο νόμος, η έκθεση του ορκωτού λογιστή, δηλαδή του ελεγκτικού γραφείου της ΚΑΕ, που ήταν αναλυτικότατα. Απάντησε σε όλα τα θέματα που «προβληματίζουν» το δικαστή. Είναι πληρέστατος ο φάκελος και αρκεί μια καλή παρουσία ενώπιον του δικαστή για να επιβεβαιώσουμε ότι είμαστε σε τροχιά εξυγίανσης.

Για το ποσοστό που καλύπτεται, είπε: «Αγγίζει το 70%. Το δικόγραφό αναφέρει για την ακρίβεια τον αριθμό 68.63%. ευελπιστούμε ότι μέχρι εκείνη τη μέρα θα έχουμε τη συναίνεση ακόμη περισσότερων πιστωτών. Είμαστε σε καλό δρόμο σε πολλές διαπραγματεύσεις. Ήταν η ατυχία ότι έπεσε ο μήνας Αύγουστος και ψάχναμε στο τηλέφωνο πολύ κόσμο. Έπρεπε ταυτόχρονα να γίνει η καινούρια ομάδα, η διοίκηση έτρεχε σε χίλια μέτωπα και είναι και λίγα τα άτομα».

Για την ημερομηνία που ορίστηκε η δικάσιμος, ανέφερε: «Τυχαία έγινε την ίδια μέρα με την ΠΑΕ. Υποχρεωτικά, έπρεπε να γίνει μέσα σε δύο μήνες. Η στις 11/10 θα ήταν ή στις 25/10. Στις 11/10 δεν μπορούσα, οπότε θα γίνει στις 25/10. Δεν ήταν σκόπιμο, αλλά μια καθαρή σύμπτωση».

Για το αν έχει συμφωνήσει το δημόσιο, τόνισε: «Το δημόσιο έχει υπογράψει σύμβαση από χτες το μεσημέρι με την ΚΑΕ Άρης και ρυθμίστηκε το ποσό της οφειλής σε αυτό σε 90 μηνιαίες δόσεις».

Για το ότι ο νόμος επιτρέπει να γίνουν και άλλες συμφωνίες μέχρι τη δίκη, σημείωσε: «Έτσι αποδεικνύουμε στο δικαστή ότι υπάρχει αποδοχή από τους πιστωτές μας. Και προφανώς όσες περισσότερες συμφωνίες κλείσουμε με τους πιστωτές, τόσο καλύτερα. Θα είναι επιπρόσθετα έγγραφα, πλην της αίτησης. Δεν αλλάζει το ποσοστό στο δικαστήριο, αλλά πάντα βοηθάει».

Για το αν επιτεύχθηκαν συμφωνίες με πιστωτές της εταιρείας, ξεκαθάρισε: «Υπάρχει συμφωνία για «κούρεμα» 50% με όλους. Δεν υπάρχουν ειδικές συμφωνίες. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα αυτούς τους ανθρώπους που πιστεύουν στη διοίκηση και μας δίνουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτό να το καταλάβει ο κόσμος και να βοηθήσει με τα διαρκείας, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα. Γίνεται μια ειλικρινής προσπάθεια από όλους στη διοίκηση. Αντιλαμβάνομαι τη στεναχώρια και από το ποδόσφαιρο, αλλά ο Άρης τώρα χρειάζεται τον κόσμο του. Ήμαστε βιώσιμοι και δεν το λέμε θεωρητικά, είναι μετρήσιμο. Θα γίνει την επόμενη εβδομάδα και κάποια ενημέρωση για να ενημερωθούν και οι ρεπόρτερ της ομάδας για το πώς έχουν τα πράγματα».

Για το αν βρέθηκε κάποια λύση με τους παίκτες που εκπροσωπεί ο κ. Πετράτος, υπογράμμισε: «Έχουμε βρει εν μέρει κάποια λύση, αλλά οι συζητήσεις είναι ανοιχτές και δε θα ήθελα να επεκταθώ περαιτέρω. Έχουμε και τη συναίνεση του Ηρακλή για το θέμα Σχορτσιανίτη».

Για το πότε θα βγει η απόφαση, είπε: «Μέσα σε δύο μήνες πρέπει να βγει η απόφαση. Το αργότερο λοιπόν μέχρι 25/12».

Για το τι συμβαίνει με τους δύο πρώην προέδρους της ΚΑΕ, ανέφερε: «Έχει μπει όλο το ποσοστό χρήσης. Συνεπώς, αναστέλλεται όλη η διαδικασία του ποινικού και όταν επικυρωθεί η συμφωνία από το δικαστήριο, θα ανασταλεί και η ποινική δίωξη που έχουν σε βάρος τους για τις οφειλές προς το δημόσιο».

Για το πότε ο Άρης θα αρχίσει να πληρώνει τις δόσεις του, τόνισε: «Τρεις μήνες μετά την απόφαση. Από Μάρτιο με Απρίλιο».



To Top