ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι βασικοί λόγοι της παραίτησης Ζαγοράκη και ο Άρης

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης παραιτήθηκε από την προεδρία της ΕΠΟ ύστερα από πέντε μήνες και ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι βασικοί λόγοι της αποχώρησης. Είναι πάντως μια απόφαση που την σκέφτεται εδώ και καιρό και ανάμεσα στα όσα έγιναν, υπάρχει και η περίπτωση της κραυγαλέας αδικίας του Άρη. 

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ διαφώνησε με την απόφαση για το σκανδαλώδες -6 στον Άρη για την τραγελαφική υπόθεση Λάσκοφ, όπου έγιναν σημεία και τέρατα! Μια απόφαση που ανοιχτά την χαρακτήρισε «άδικη για το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο» προσθέτοντας ότι «προς πάσα κατεύθυνση: Δεν πρόκειται να παίξω τον ρόλο της Ιφιγένειας…». Για πολλούς ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μια και υπήρχε παρελθόν αφού διαφώνησε με αποφάσεις που πάρθηκαν στο διάστημα της θητείας του.

Το πιο σημαντικό όλων είναι ότι έγινε μάρτυρας στο πεδίο αντιπαράθεσης των τεσσάρων… διαπλεκόμενων ομάδων του πρωταθλήματος. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης θέλησε να μπει μπροστά και να αποτελέσει μια “οικουμενική” επιλογή, έχοντας στο πλευρό του και το… ΠΟΚ-4. Για να έμενε στη θέση του, ήθελε συναίνεση, ήθελε συνεργασία και διάθεση να συμβάλουν όλοι στη βελτίωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτό στην πράξη δεν έγινε, το κλίμα παραμένει τεταμένο, οι “μεγάλοι” που έχουν προκαλέσει την παρακμή του ποδοσφαίρου, δεν τα βρίσκουν ούτε για τα βασικά και ο ίδιος βρίσκεται στη μέση χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα για να αλλάξει το κλίμα.

 

Από κει και πέρα υπήρχαν και αποφάσεις που διαφώνησε. Μερικές από αυτές;

1. Διαφώνησε με την αναβολή της έναρξης της Super League λόγω του θέματος που είχε προκύψει με τα τηλεοπτικά δικαιώματα λέγοντας χαρακτηριστικά… «είναι απογοητευτικό να μιλάμε για μπάλα και αυτή να μην κυλάει στο χορτάρι».

2. Στις 19 Ιουλίου διαφώνησε με την αναβολή της καταστατικής γενικής συνέλευσης της ΕΠΟ στην οποία FIFA και UEFA είχαν ζητήσει να περάσει η Ολιστική Μελέτη. «Τα περιθώρια στενεύουν. Ελάτε να αποφασίσουμε αν προχωράμε ή όχι. Το ότι αναβάλουμε κάθε μήνα δεν θα μας οδηγήσει κάπου» είχε πει χαρακτηριστικά. Η Ολιστική Μελέτη πέρασε τελικά, ένα μήνα αργότερα.

Και άλλες πολλές που δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. Λογικά πάντως σήμερα αναμένεται να βγει μια ανακοίνωση για να απαντηθούν πολλά.

To Top