Οι Ολυμπιακοί αγώνες των… τεσσάρων κύκλων λόγω γκάφας!

Με την εντυπωσιακή τελετή αλλά και μία… γκάφα λόγω «αστοχίας υλικού» άρχισαν οι 22οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι της Ρωσίας.

Την ώρα που στην οροφή του Ολυμπιακού Σταδίου «Fisht» έκαναν την εμφάνισή τους πέντε τεράστιες νιφάδες χιονιού, οι οποίες σύμφωνα με το σενάριο θα άνοιγαν για να σχηματιστούν οι πέντε Ολυμπιακοί κύκλοι, η μία «νιφάδα» δεν άνοιξε κι έτσι το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων δεν σχηματίστηκε, ενώ ματαιώθηκε και ένα από τα προγράμματα στα πυροτεχνήματα.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε στις 18.15 ώρα Ελλάδας παρουσία 40.000 θεατών μεταξύ των οποίων ηγέτες κρατών. Παρέλασαν 2.800 αθλητές και αθλήτριες από 88 χώρες.

Η ελληνική αποστολή μπήκε πρώτη στο Ολυμπιακό Στάδιο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να χειροκροτεί. Σημαιοφόρος ήταν η Παναγιώτα Τσακίρη, πρωταθλήτρια στο σκι αντοχής.

Η 24χρονη αθλήτρια από τη Δράµα πριν από τέσσερα χρόνια αγωνίστηκε και στο Βανκούβερ, µαζί µε τον πατέρα της, Θανάση, ο οποίος ήταν τότε σημαιοφόρος της Ελληνικής ομάδας. Μάλιστα πρώτη φορά στην ιστορία του θεσµού, πατέρας και κόρη έλαβαν μέρος στους ίδιους Αγώνες.

Στη διάρκεια του σόου έχουν εμφανίστηκαν και οι TATU, το ρωσικό συγκρότημα που είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων με ένα φιλί που είχαν ανταλλάξει οι δύο τραγουδίστριες του γκρουπ, αλλά και η χορωδία του στρατού, η οποία τραγούδησε την επιτυχία των «Daft Punk» «Get Lucky».

Η Ρωσία με 225 αθλητές ολοκλήρωσε την παρέλαση των αθλητών και των χωρών, εν μέσω αποθέωσης.

Το κόστος των 37ων Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να ξεπεράσει τα 37 δισ. Ευρώ ξεπερνώντας τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, του Πεκίνου το 2008 και του Λονδίνου το 2012.

Η τελετή έναρξης ξεκίνησε με τα 33 γράμματα του ρωσικού αλφάβητου, όπου κάθε γράμμα συνοδευόταν από μια ιστορία ή κάποιο ιστορικό πρόσωπο της χώρας.

Στη συνέχεια στα μάτριξ παρουσιάστηκε το ταξίδι της Ολυμπιακή Φλόγας που ξεκίνησε από την Αρχαία Ολυμπία και αφού διένυσε περισσότερα από 40.000 μίλια για να φτάσει στο Σότσι, περνώντας και από τον διεθνή διαστημικό σταθμό όπου οι κοσμοναύτες Όλεγκ Κοτόβ και Σεγκέι Ριαζάνσκι.

Με το τέλος της παρέλασης, μια τεράστια τρόικα εμφανίστηκε να «τραβάει» από πίσω της τον ήλιο και για τα επόμενα 37 λεπτά παρουσιάστηκε η ιστορία της Ρωσίας με διάφορα σκετσάκια στα οποία συμμετείχαν εθελοντές και χορευτές.

Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Σότσι από επτά συνολικά αθλητές και αθλήτριες. Πέρα από την Παναγιώτα Τσακίρη, την Εθνική οµάδα συνθέτουν ακόµα οι Μασιµιλιάνο Βαλκαρέτζι (Αλπικό σκι), Κωσταντίνος Συκαράς (Αλπικό σκι), Σoφία Ράλλη (Αλπικό σκι), Απόστολος Αγγέλης (Δρόµος αντοχής, Δίαθλο), Νικόλας Πολυχρονίδης (Αλµα) και Αλέξανδρος Κεφάλας (Σκέλετον).

Πηγή: sentragoal.gr

To Top