ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ομοσπονδίες καταδικάζουν την επίθεση της Ευρωλίγκας στις εθνικές ομάδες!

Στα… χαρακώματα εξακολουθούν να είναι FIBA και Ευρωλίγκα και στη μέση το μπάσκετ. 

Ομοσπονδίες ευρωπαϊκών χωρών, μαζί τους και η Ελλάδα, συνεδρίασαν την Πέμπτη (19/10) και συνυπέγραψαν την καταδίκη της ECA, η οποία επιτέθηκε στις εθνικές ομάδες, λόγω των «παραθύρων» του Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, εκτός από την Ελλάδα, το ίδιο κείμενο υπέγραψαν ακόμη οι Γερμανία, Ισραήλ, Ιταλία, Λιθουανία, Ρωσία, Σερβία, Ισπανία και Τουρκία, ενώ την απόφαση αυτή στήριξε και η Γαλλία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«1. Η μπασκετική οικογένεια θα πρέπει να είναι ενωμένη και να δουλεύει μαζί για τον κοινό στόχο: Να προωθήσει το μπάσκετ.

2. Οι διασυλλογικές διοργανώσεις και εκείνες των εθνικών ομάδων μπορούν να συνυπάρχουν κατά τη διάρκεια της σεζόν, όπως έγινε μέχρι το 2003 και όπως γίνεται και σε άλλα αθλήματα.

3. Καταδικάζουμε την Ευρωλίγκα για την άρνησή της να αλλάξει τις ημερομηνίες των δύο παιχνιδιών, κάνοντας μία διαφημιζόμενη επίθεση στις εθνικές ομάδες, που βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους, αλλά και τις ελπίδες τους για πρόκριση στο παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι εθνικές ομάδες είναι τα… οχήματα του παγκοσμίου μπάσκετ.

4. Υπενθυμίζουμε την υπογεγραμμένη επιβεβαίωση της ECA στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή: “Μία ομάδα δεν θα πρέπει σίγουρα να τιμωρείται εάν δεν έχει συγκεκριμένους παίκτες, γιατί θα εκείνοι θα έχουν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες, συντασσόμενοι με τους κανονισμούς της FIBA και των ομοσπονδιών τους” και καλεί την ECA να σεβαστεί τη δική της δέσμευση από τον Νοέμβριο του 2016, αλλάζοντας το καλεντάρι της, το οποίο αποτελεί εμπόδιο για την απελευθέρωση των παικτών.

5. Υπενθυμίζουμε στους συλλόγους που συμμετέχουν στα εθνικά μας πρωταθλήματα, ότι έχουν δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις. Καταδικάζουμε κάθε άμεση ή έμμεση πίεση από ομάδες σε παίκτες.

6. Θα συνεχίζουμε να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τους παίκτες των εθνικών ομάδων».

To Top