ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι… 18 μεσεγγυούχοι για την ΚΑΕ Άρης και τα 200.000 ευρώ μέχρι 30 Ιουνίου

Η ΚΑΕ Άρης βαδίζει με αντίπαλο τον χρόνο, έχοντας πάντα ανοιχτό το θέμα των μετοχών, προκειμένου να υπάρξει η αφετηρία της επόμενης μέρας.

Μέσα από την πρόσφατη τοποθέτηση του πρώην μέλους του δ.σ. της ΚΑΕ Θωμά Νικολού προέκυψε μια νέα διάσταση στο θέμα των μεσεγγυούχων.

Συγκεκριμένα, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας, ο έλεγχος από την επιτροπή γίνεται για ποσοστά πάνω από 5% και όχι 10%. Με απλά λόγια για να “τρέξουν” πιο γρήγορα οι διαδικασίες για την μεταβίβαση των μετοχών θα χρειαστεί ένας αριθμός 18 και όχι 9 μεσεγγυούχων. Όλοι συμφωνούν ότι τα άτομα αυτά πρέπει να είναι κοινής αποδοχής στην οικογένεια του Άρη.

Από κει και πέρα, δυο σημαντικές ημερομηνίες προέκυψαν μετά το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ για τα κριτήρια συμμετοχής στο νέο πρωτάθλημα. Κρίσιμη προθεσμία η 30η Ιουνίου για τις ΚΑΕ! Με πιο απλά λόγια, μέχρι τις 30 Ιουνίου η ΚΑΕ Άρης και κάθε ΚΑΕ θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει μια διαδικασία που να πληρούνται οι προϋποθέσεις, που θα προεγκρίνει η επιτροπή του ΕΣΑΚΕ για την αδειοδότηση.

Το δεύτερο σημείο-ημερομηνία έχει να κάνει με την εγγυητική. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ελάχιστη εγγυητική 60.000 ευρώ. Οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να καταθέτουν άλλα 140.00 ευρώ. Δηλαδή, να φτάνουν στο ποσό των 200.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η ΚΑΕ Άρης και η κάθε ΚΑΕ θα πρέπει να έχουν ρευστότητα με το… καλημέρα σε αυτό το ποσό.

Ο Άρης ζήτησε να δίνεται η έγκριση ένα μήνα πριν την έγκριση του πρωταθλήματος, όμως τελικά ορίστηκε η 30η Ιουνίου ως deadline για την εγγυητική.

Αυτά τα 200.000 ευρώ είναι η Εγγυητική Καλής Εκτέλεσης. Αυτά τα χρήματα θα κατατίθενται σε λογαριασμό του ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες θα μπορούν να τα λάβουν την 1η Ιανουαρίου της αγωνιστικής περιόδου ώστε να διευκολυνθούν σε ενδεχόμενες δυσκολίες ρευστότητας.

 

To Top