Ολλανδία – Αγγλία 3-1: Στον τελικό του Nations League οι οράνιε

Η Ολλανδία βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά έφθασε στην ανατροπή και τη νίκη (3-1) στην παράταση και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League κόντρα στην Πορτογαλία στο Ντραγκάο (9/6, 21:45).

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Με συμπλήρωση μισής ώρας ματς τα τρία λιοντάρια κέρδισαν πέναλτι. Ο Ράσφορντ τσίμπησε τη μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Ντε Λιχτ τον κλώτσησε με αποτέλεσμα ο Κλερμάν Τουρπέν να σφυρίξει την παράβαση.  Ο Μάρκους Ράσφορντ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος, νίκησε τον Σίλεσεν κι άνοιξε το σκορ.

Στο 73′ οι οράνιε έφθασαν στην ισοφάριση! Στην εκτέλεση του κόρνερα πό δεξιά, ο Ντε Λιχτ νίκησε στον αέρα τον Γουόκερ, νίκησε με το κεφάλι και τον Πίκφορντ και ισοφάρισε.

Ύστερα από πέντε λεπτά ο  Ντούμφρις έκανε το γύρισμα από δεξιά, ο Τσίλγουελ απομάκρυνε αλλά ασταθώς, ο Φαν ντε Μπέεκ από το κέντρο της αγγλικής άμυνας αστόχησε.

Στο 83′ ο Λίνγκαρντ σκόραρε, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ κι αφού ο Τουρπέν συμβουλεύτηκε το VAR. Με τη χρήση της τεχνολογίας δεν δόθηκε πέναλτι στην Ολλανδία ύστερα από δύο λεπτά (85′).

Στο 90′ οι τυπικά φιλοξενούμενοι έφθασαν κοντά στο γκολ. Ο Κέιν υποδέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής, γύρισε, έκανε το σουτ, ο Σίλεσεν έπεσε, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει. Στο τέταρτο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου, ο  Μαγκουάιρ κάλυψε, αλλά εκτίμησε λάθος τη φάση. Ο Μπέρχβιν του έκλεψε την μπάλα, μπήκε στην περιοχή από αριστερά, τη “έσπασε” έξω, ο Ντεπάι από το ύψος του πέναλτι αστόχησε. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο 97′ οι Ολλανδοί έφθασαν στην ανατροπή. Ο Στόουνς ως τελευταίος στην άμυνα υπέπεσε σε τραγικό λάθος, ο Ντεπάι του έκλεψε την μπάλα, έκανε το σουτ, ο Πίκφορντ απέκρουσε, ο Γουόκερ στην προσπάθειά του ν’ απομακρύνει προ του Πρόμες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Στο 114′ ήλθε το τρίτο γκολ, τέταρτο και τελευταίο της αναμέτρησης ύστερα από νέο λάθος των Άγγλων. Ο Μπάρκλεϊ γύρισε λανθασμένα, ο Ντεπάι έκλεψε και έδωσε έτοιμο γκολ στον Πρόμες.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ (Ρόναλντ Κούμαν): Σίλεσεν, Ντούμφρις, Ντε Λιχτ, Φαν Ντάικ, Μπλιντ, Ντε Γιόνγκ, Βαϊνάλντουμ, Ντε Ρόον (68′ Φαν ντε Μπέεκ), Μπέρχβιν, Ντεπάι, Μπάμπελ (68′ Πρόμες).

ΑΓΓΛΙΑ (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Τσίλγουελ, Μπάρκλεϊ, Ράις (106′ Ντέλε Άλι), Ντελφ (77′ Χέντερσον), Σάντσο (61′ Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (46′ λ.τρ Κέιν), Στέρλινγκ.

To Top