Ολλανδία-Τσεχία: Με κεκτημένη ταχύτητα η μια, με την… προϊστορία η άλλη

Ολλανδία και Τσεχία αναμετρώνται στην Βουδαπέστη και την «Φέρεντς Πούσκας Αρένα», στις 19:00 στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της σημερινής ημέρας, για την φάση των «16» του Euro 2020.

Stoiximan Master με 10.000€ κάθε μέρα εντελώς δωρεάν* & με μόνο 2 σωστές προβλέψεις! *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Οι «οράνιε» κατέκτησαν την πρώτη θέση στην φάση των ομίλων, στο τρίτο γκρουπ της διοργάνωσης, σκοράροντας μάλιστα και στα τρία ματς που έδωσαν, με απολογισμό τρεις νίκες!

Αυτές οι εντυπωσιακές τους επιδόσεις, βέβαια, ήρθαν μέσα στο Άμστερνταμ και την «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα». Τώρα, λοιπόν, με την ευφορία και την ψυχολογία τους στα… ύψη, καλούνται να συνεχίσουν το νικηφόρο σερί τους για να περάσουν στην επόμενη φάση των νοκ άουτ.

Ο Φρανκ Ντε Μπουρ δεν έχει στην διάθεσή του τον επιθετικό Λουκ Ντε Γιόνγκ, που είναι τραυματίας με πρόβλημα στο γόνατό του, ενώ ο μέσος Μάρτεν Ντε Ρουν θα χάσει το επόμενο παιχνίδι, σε περίπτωση πρόκρισης της Ολλανδίας, αν «κιτρινιστεί» απόψε.

Απέναντί τους, θα συναντήσουν τους σκληροτράχηλους, πεισματάρηδες και… ανθεκτικούς Βοημούς που κατάφεραν να κρατήσουν απαραβίαστη την εστία τους στην πρεμιέρα, για να ακολουθήσουν οι «σφιχτές» εμφανίσεις και η πρόκριση στην συνέχεια.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της έως τώρα πορείας τους είναι αναμφίβολα ο Πάτρικ Σικ, με τον επιθετικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν να μετράει τρία τέρματα στο τουρνουά και να μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα… νίκης, αν προκύψει ένα ακόμα «κλειστό» παιχνίδι, απόψε…

Ένα ακόμα «πλεονέκτημα» για την Τσεχία, σε ψυχολογικό επίπεδο κυρίως, είναι η παράδοση απέναντι στον σημερινό τους αντίπαλο. Καθώς μετρούν δύο νίκες στα προκριματικά του Euro 2016, εντός κι εκτός έδρας με αποτέλεσμα τον αποκλεισμό τους, αλλά και την επική επικράτηση στο Euro 2004, με το 0-2 να γίνεται 3-2 υπέρ τους!

Ο μέσος Μιχάλ Σαντίλεκ είναι αμφίβολος, ενώ ο Γιάροσλαβ Σίλχαβι δεν υπολογίζει στα πλάνα του τον τιμωρημένο Γιάν Μπορίλ και οι Ανταμ Χλόζεκ-Λουκάς Μαζοπούστ είναι στο όριο καρτών.

Οι πιθανές συνθέσεις:

Ολλανδία (Φρανκ Ντε Μπουρ): Στεκέλενμπουργκ, Ντάμφρις, Ντε Λιχτ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Φαν Άανχολτ, Ντε Γιόνγκ, Ντε Ρουν, Βαϊνάλντουμ, Ντεπάι, Μάλεν.

Τσεχία (Γιάροσλαβ Σίλχαβι): Βάτσλικ, Κουφάλ, Τσελούστκα, Κάλας, Καντεράμπεκ, Σούτσεκ, Χόλες, Μάζοπουστ, Μπαράκ, Γιάνκτο, Σικ.
Διαιτητής: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία).

To Top