ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη για την ΚΑΕ Άρης

Στο Αλεξάνδρειο ολοκληρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση του Ερασιτέχνη Άρη με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη τις εξελίξεις στην ΚΑΕ Άρης και εκεί ο ιδιοκτήτης, Δημήτρης Γουλιέλμος καλείται να απαντήσει σε όλα όσα γίνονται και δεν γίνονται στο τμήμα μπάσκετ.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ολοκληρώθηκε η γενική συνέλευση.

Ο Δημήτρης Γουλιέλμος θα απαντήσει προφανώς επί των τοποθετήσεων:Να είμαστε οικογένεια. Από την πρώτη μέρα το ζητάω αυτό. Να συνεργαστούμε. Πληρώνουμε υποχρεώσεις από το 2004. Για το ban τα χρήματα ήταν 1,6 εκατομμύρια ευρώ. Για να εξοφλήσουμε τα ban τώρα θέλουμε 500-550 χιλιάδες ευρώ. Για να το σπάσουμε κα να κάνουμε διακανονισμό τώρα θέλουμε 250.000 ευρώ. Τα μισά από αυτά θα τα έχουμε από τη διοίκηση. Δικά μου λεφτά. Τα 125.000 ευρώ μπορώ να τα διαθέσω για το ban. Η εμπειρία της φετινής χρονιάς μας έδειξε ότι με ban, οι παίκτες κάνουν ό,τι θέλουν.

Η ομάδα Καπάζογλου είχε πει θα έβαζε 350.000 ευρώ. Τους φώναξα συμφώνησαν αλλά δεν προχώρησε κάτι.

Η συμφωνία με Μαρκόπουλο έχει ολοκληρωθεί. Ο σχεδιασμός προχωράει. Ο κόουτς επικοινωνεί με Έλληνες και ξένους παίκτες. Θέλουμε να πετύχουμε τις καλύτερες δυνατές συμφωνίες. Το καθαρά αγωνιστικό μπάτζετ θα είναι 500.000 ευρώ.

Για τον Λάσκαρη δε θέλω να μιλήσω γιατί έχω πει ότι δεν πρέπει να βρίζεις την ιστορία σου.

Είμαστε αποφασισμένοι να σπάσουμε το ban.

Ο Μποχωρίδης θέλει να μείνει με την καρδιά του, όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Αν έρθει μία πρόταση η οποία είναι πολύ υψηλή και επιλέξει ο παίκτης να πάει σε άλλη ομάδα, δεν μπορούμε να τον εμποδίσουμε. Έκανα πρόταση στον Τολιόπουλο, όμως η ΑΕΚ έκανε διπλάσια και δεν μπορούσαμε να την χτυπήσουμε.

Τα οικονομικά στοιχεία της ΚΑΕ εννοείται ότι μπορεί να τα πάρει ο ΑΣ. Σε πολλά οικονομικά στοιχεία υπάρχει ρήτρα εμπιστευτικότητας που σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν κοινή γνώσει. Τα λογιστικά στοιχεία μπορεί να τα πάρει ο ΑΣ, αλλά οι συναλασσόμενοι μαζί μας, μας απαγορεύουν να τα αναφέρουμε.

Αν δεν πιστεύετε ότι δε δίνω και τη ζωή μου για αυτή την ομάδα να μην πάρετε διάρκειας. Είμαι εργάτης της ομάδας.

Η απάντηση στον Μαρκόπουλο ήταν ότι κατά 90% θα σπάσει το ban. Δεν μπορώ να δεσμευθώ για ημερομηνία του ban. Δεν εξαρτάται μόνο από μένα αλλά και από τους παίκτες.

Τον λόγο παίρνει ο πρόεδρος του ΑΣ, Γιάννης Ψηφίδης: “Θα ζητήσουμε αύριο το πρωί την οικονομική θέση της ΚΑΕ για να την παρουσιάσουμε στις 22 Ιουλίου”.

Ο Χρήστος Γρόλλιος θα είναι ο εκπρόσωπος του ΑΣ Άρης στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΚΑΕ.

Ο Τάσος Μωϋσιάδης, μέλος του προηγούμενου δ.σ. της ΚΑΕ πήρε τον λόγο: “Ο κ. Γουλιέλμος με κάλεσε όταν ανέλαβε τη διοίκηση. Σε ένα μήνα διαπίστωσα ότι ξέφυγε η κατάσταση λόγω της περιρρέουσας ατμόσφαιρας, ότι είχαμε έναν κόουτς που νόμιζε ότι μπορούσε να τα κάνει όλα… Αποχώρησα από τη διοίκηση, όμως είμαι εδώ για τον Άρη, όποτε με χρειαστεί”.

Σειρά να μιλήσει έχει ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης: “Άκουσα με προσοχή το μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ και πρέπει να πω κάποια πράγματα. Κάποια πράγματα δεν τα γνωρίζει ή δεν του τα είπαν καλά. Το 2012 με 5,5 εκατομμύρια χρέη αναλάβαμε ως διοίκηση Πρωτοδικείου και τα καταβάσαμε στα 3,2 εκατ. ευρώ που παραδώσαμε στον κ. Λάσκαρη. Όσο για παρουσία της ΚΑΕ στα κοινά του μπάσκετ: Από το 2012 ως το 2015 ήμουν αντιπρόεδρος του ΕΣΑΚΕ. Είμαι υποχρεωμένος να είμαι πάντα έτοιμος για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Όλοι θέλουμε το καλό του Άρη, δε βλέπω το λόγο να μέμφεστε όποιον ενδιαφέρεται για να βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Δηλώνω στον πρόεδρο του Α.Σ. στην επόμενη συνέλευση εγώ προσωπικά και η ομάδα που με βοηθά πάντα είμαστε έτοιμοι σε περίπτωση δυσκολίας, να βοηθήσουμε ώστε να ανταπεξέλθει η ομάδα. Υπάρχουν 10 άτομα ως διοικητικό συμβούλιο και ως προσφορά με περιφερειακό ρόλο. Υπάρχει η εμπειρία των προηγούμενων ετών, που λύσαμε οχτώ ban χωρίς λεφτά, χωρίς μεγαλομέτοχο. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύση εφόσον αδυνατεί να ανταπεξέλθει ο μεγαλομέτοχος. Ο ίδιος λέει ότι μπορεί, όμως πρέπει να μας δώσει κάποιες απαντήσεις. Πρώτο και σημαντικότερο να οριστεί κάποια ημερομηνία για την άρση του μπαν που είναι το πιο σημαντικό από όλα. Στη συνέλευση της 22ας Ιουλίου να έχουμε το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου του Ερασιτέχνη στην ΚΑΕ Άρης. Ακούσαμε κάποια νούμερα, εγώ δεν τα εμπιστεύομαι, περιμένουμε τον ΑΣ. Αν όλα είναι καλά, προχωρούμε έτσι. Αν όχι, υπάρχει η λύση που πρότεινα. Όταν ανέλαβε ο κ. Γουλιέλμος υπήρχε μία επιτροπή που έτρεχε την ομάδα. Ωστόσο, είχε ξεκινήσει μία διαδικασία από τον ΑΣ την οποία ο ίδιος παρέκαμψε. Άρα ανέλαβε την ευθύνη μόνος του. Εγώ δε χρησιμοποίησα ποτέ ως δικαιολογία τα χρέη παρά το ότι δεν ήμουν μεγαλομέτοχος. Ο κ. Γουλιέλμος το έκανε και είναι ένα ατόπημα που δεν πρέπει να ξανακάνει”.

Τον λόγο θα πάρει ο Νίκος Ζεϊμπέκης. “Ο κ. Γουλιέλμος αναφέρθηκε σε αρνητικό ρεκόρ εισόδων, αγώνων, το χρέος. Υπήρχαν και το ξέρατε, αυτοί που φταίνε δεν είναι εδώ. Την ομάδα την παραλάβατε την ομάδα απ’ αυτούς που αν δεν ήταν δε θα υπήρχε Άρης. Ήταν εδώ και θα είναι και άμα φύγετε εσείς. Δε θα υπάρχει ομάδα σε ένα μήνα, θέλουμε απαντήσεις σε θέματα που καίνε.

Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο αυτοί που αγαπάμε και ανησυχούμε για τον Άρη, όταν μαζευόμαστε για έναν καφέ για να δούμε τι συμβαίνει, γινόμαστε πραξικοποιηατίες και αντάρτες, διοίκηση του βουνού. Δε θέλω να θίγετε κανέναν που αγαπάει τον Άρη, είτε μπορεί να δώσει ένα, είτε 500 ευρώ. Σας αφήσαμε ένα χρόνο, ακούσαμε ό,τι είπατε στη συνέντευξη Τύπου και φτάσαμε στο σημ είο να βλέπουμε την ομάδα να σωθεί τελευταία αγωνιστική. Παρόλα αυτά, αντί να ανησυχήσουμε υπήρχε εφησυχασμός. Αν δε γινόταν η συνέλευση, μπορεί να μη γινόταν τίποτα. Δε θα αναφερθώ στον Σούλη Μαρκόπουλο και τη διοίκηση. Όλοι αποχωρούν, ρυθμίσεις, ενοίκια, εξώδικα και εσείς λέτε ότι όλα είναι καλά. Ακούστηκε κάτι για ΑΦΜ. Ξεχάστε το.

Ο Άρης είναι ο λαός του και πρέπει να λογοδοτείτε. Δεν είμαστε αντάρτες, ούτε πραξικοποιματίες. Θέλουμε να βοηθήσουμε τον Άρη. Αν δε σας κάνουμε πάρτε άλλους, αλλά κάντε ό,τι πρέπει για να σώσετε την ομάδα”.

Ο Νίκος Κάλλεν εξήγησε για ποιο λόγο παραιτήθηκε στο τέλος της σεζόν και όχι νωρίτερα.

Γίνεται ερώτηση για το αν έχει προχωρήσει σε έλεγχο της ΚΑΕ ο Ερασιτέχνης εδώ και 1,5 χρόνο, όσο βρίσκεται εκεί ο Δημήτρης Γουλιέλμος.

Συνεχίζει ο κ. Γρόλλιος με ερωτήσεις προς τον κ. Γουλιέλμο: “Οι διοικήσεις του ΑΡΗ πληρώνουν λάθη προηγούμενων, αλλά δεν πρέπει να χρησιμοποιείται αυτό σαν δικαιολογία. Υπήρχαν συζητήσεις με τους κ.κ. Αρβανίτη και Καπάζογλου, τελικά ανέλαβε ο κ. Γουλιέλμος τις μετοχές από την οικογένεια Λάσκαρη. Ο κ. Γουλιέλμος γνώριζε τις υποχρεώσεις που υπήρχαν. Η ΚΑΕ είναι μία ανώνυμη εταιρία, αλλά είναι ο κόσμος της. Επί ημερών Γουλιέλμου μπήκε ένα ποσό. Ο ΑΣ έχει δικαίωμα να πληροφορηθεί συγκεκριμένα οικονομικά πράγματα για την ΚΑΕ Άρης. Θα πρέπει καλόπιστα να είναι γνώστης αυτών, για να γνωρίζει, γιατί, αν υπάρξει μία κρίσιμη στιγμή, ο Ερασιτέχνης θα κληθεί να βρει μία λύση. Και θα πρέπει να προλάβει το πρόβλημα, γιατί το βλέπει μπροστά του. Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, όλοι σας σε συναντήσεις αυτό το οποίο κυριαρχεί είναι τι γίνεται με την ΚΑΕ; Υπάρχει πρόβλημα, το βλέπουμε. Δεν έχουμε απαντήσεις, ακούμε ευχολόγια. Ακούμε για λύση των ban εδώ και μήνες. Πώς μπορείς να επιλέξεις αθλητές, όταν είναι λίγοι οι διαθέσιμοι και σου ζητούν περισσότερα χρήματα; Έτσι αυξάνεται το μπάτζετ. Τα ξαναζούμε αυτά, είναι ένα deja vu.

Ο κάτοχος του 90% των μετοχών δεν μπορεί να καλεί τον κόσμο να πάρει διαρκείας για να άρει τα ban. Εγώ περιμένω να ακούσω κάτι συγκεκριμένο γιατί είναι πολύ κρίσιμο το θέμα για την ομάδα. Δεν είναι μόνο τα ban.

Ο ΑΣ ενδιαφέρεται να μάθει αν είναι πληρωμένη η ομάδα, αν τηρούνται οι διακανονισμοί, τα μισθώματα, αν ο Λευτέρης Μποχωρίδης θα αποχωρήσει, τι μπάτζετ θα έχει το αγωνιστικό, ποιες είναι οι σκέψεις του, ποιο είναι το μέλλον του Άρη. Πρέπει να μάθουμε αν άτομα τα οποία συναλάσσονται με την ΚΑΕ, όχι μόνο οι αθλητές, πληρώνονται κανονικά;

Η τοποθέτηση του Γρόλλιου για το θέμα του Παλέ: “Το 2004 είχε παραχωρηθεί στον ΑΣ και την ΚΑΕ Αρης η χρήση του Παλέ. Υπήρχε δυνατότητα να ανανεωθεί για άλλα 10 χρόνια η σύμβαση. Η προηγούμενη κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να γίνει αυτό. Υπήρχαν διαβεβαιώσεις από διάφορους πολιτικούς ότι θα διευθετηθεί το θέμα. Εφησύχασαν η ΚΑΕ και ο ΑΣ γι΄αυτό βρισκόμαστε σ’ αυτό το σημείο. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε ο κ. Βασιλειάδης, το παρόν δ.σ. απηύθυνε σχετικό αίτημα για να παραχωρηθεί η χρήση αποκλειστικά στον Α.Σ. με την προοπτική να το χρησιμοποιεί η ΚΑΕ. Αυτό έγινε 1.5 χρόνο πριν αναλάβει ο κ. Γουλιέλμος την ΚΑΕ. Υπήρχαν τέσσερις συναντήσεις με τον κ. Βασιλειάδη για το συγκεκριμένο θέμα. Κάποια στιγμή μία συνάντηση με παρουσία του κ. Ψηφίδη και δική μου, λέχθηκε να γίνει η παραχώρηση με τους όρους που είχε γίνει την περασμένη δεκαετία. Χρειαζόταν ένα ποσό 600.000 ευρώ και εκείνη τη στιγμή σταμάτησε η συζήτηση.

Ο κ. Γουλιέλμος τον Νοέμβριο του 2018 μου είπε ότι συζητούν με τον κ. Βασιλειάδη την παραχώρηση της χρήσης του Παλέ. Μου είπε ότι θα μπορούσε να γίνει κερδοφόρα υπόθεση. Μετά απ’ αυτήν τη συζήτηση, υπήρξε σιγή, ο ίδιος μου είπε ότι ήταν σε αναμονή και το Φεβρουάριο του 2019 ο κ. Βασιλειάδης προσκάλεσε αποκλειστικά τον ΑΣ Άρης για να μας ενημερώσει για κάτι σοβαρό. Ανακοινώθηκε και επίσημα ότι η πρόθεση της Πολιτείας ήταν να παραχωρήσει το Παλέ στον Άρη. Ο ΑΣ ανέφερε ότι θα πρέπει να είναι παρούσα και η ΚΑΕ και ότι πρέπει να διευθετηθεί ένας διακανονισμός οφειλών της ΚΑΕ προς το γήπεδο.

Ο Α.Σ. ΑΡΗΣ ζήτησε από τα ΕΑΚ να μας παραθέσουν αναλυτικά τα έξοδα του Παλέ, ώστε να γνωρίζουμε αν είναι συμφέρουσα η πρόταση. Η Πολιτεία είχε αναφέρει ότι θα δίνει κάποιο αντάλλαγμα για την παραχώρηση των υπογείων του χώρου. Ακολούθησαν συναντήσεις με την ΚΑΕ Άρης. Το τι δικαιούται ο ΑΣ από την ΚΑΕ είναι γνωστό: Το 10% για την παραχώρησητης χρήσης του σήματος.

Οι 19 τίτλοι από τους 21 είναι του ΑΣ Άρης. Η φανέλα είναι του Νίκου Γκάλη που ήταν αθλητής του ΑΣ Άρης. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι είτε η ΚΑΕ είτε η ΠΑΕ να λοιδωρεί ή να απαξιώνει τον ΑΣ Άρης ο οποίος έχει κληθεί να χαρίσει χρήματα για την ένταξη στο Άρθρο 99. Πρέπει να υπάρχει μία ειλικρινής και αξιοπρεπής σχέση ανάμεσα σε ΑΣ και ΠΑΕ ή ΚΑΕ. Η ΚΑΕ θεώρησε ότι δεν πρέπει να δίνει τίποτα στον ΑΣ.

Ο Ερασιτέχνης αντιπρότεινε ένα ποσό 60.000 ευρώ τα οποία θα μπορούσαν να εκχωρηθούν από τα έσοδα του κυλικείου, όπως και να έχει τη χρήση στον πρώτο όροφο κάποιου γραφείου, τη στέγαση κάποιου τμήματος στο γήπεδο, καθώς και τη δυνατότητας χρήσης για τέσσερις ημέρες το καλοκαίρι για κάποιες εκδηλώσεις.

Υπήρχαν αντιδράσεις από τα ΕΑΛ Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή υπήρξε κάποια δυσαρέσκεια μεταξύ των κυβερνώντων όταν διέρρευσε από την ΚΑΕ Άρης η δυσαρέσκειά της επειδή αθετείται η συμφωνία της Πολιτείας. Τελικά το ίδιο βράδυ η ΚΑΕ εξέδωσε μία ανακοίνωση ότι ανακαλούσε ή δεν υϊοθετούσε αυτά που αναφέρονταν σε διάφορα σάιτ.

Στo πλαίσιo της καλής πίστης, θεωρώ ότι υπάρχει διάθεση να υπάρξει κοινή γραμμή. Θα πρέπει η ΚΑΕ να καταλάβει ότι ο ΑΣ έχει τα δικά του προβλήματα”.

Στο βήμα είναι ο Χρήστος Γρόλλιος, νομικός σύμβουλος του ΑΣ Άρης.

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Γουλιέλμου.

Για τις παλιές οφειλές: “Δεν πιστεύω στις απότομες βελτιώσεις. είμαι άνθρωπος της μεθοδικότητας. Πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει ο Άρης Αυτοκράτορας είναι να… ξιθούμε μόνοι μας. Πολυμετοχικότητα, οικογένεια, να αγαπηθούμε όλοι μαζί. Σήμερα από τα 5,5 εκατομμύρια που παρέλαβα, με πολλούς τρόπους και πολλές τεχνικές, η οφειλή είναι κάτω από 3 εκατομμύρια. Και πάλι το νούμερο είναι εξωπραγματικό. Υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δε λέγονται και πράγματα που γίνονται και λέγονται. Υπάρχουν πολλά σ’ αυτούς τους 18 μήνες που δε λέγονται για το καλό της ομάδας”.

Για την προετοιμασία και τις μεταγραφές: “Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα ξεκινήσει το τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Ο Άρης θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα με την αξιοπρέπεια και τη σοβαρότητα που του αρμόζει. Ο προπονητής μας διαλέγει παίκτες, αλλά δε δίνουμε δημοσιότητα. Μιλάμε με παίκτες καθημερινά, κάνουμε διαπραγμάτευση για τα μπαν καθημερινά”.

Για το γήπεδο: “Πρέπει να γίνει η παραχώρηση στον ΑΣ και από εκεί στην ΚΑΕ. Έχω κάνει πολλές συναντήσεις με τον Βασιλειάδη, πρώην υπουργό. Είχε πει για 40 χρόνια (+40) θα γινόταν παραχώρηση του Παλέ στον Άρη μαζί με κυλικείο και χώρους. Μόνο το υπόγειο θα το είχε ο ΑΣ και το υπόλοιπο στην ΚΑΕ. Θα αναλαμβάναμε τα λειτουργικά έξοδα, περίπου 400.000 ευρώ ετησίως. Θα είχαμε το δικό μας γήπεδο, θα διοργανώναμε εκδηλώσεις, εκθέσεις, συναυλίες, θα είχαμε έσοδα. Συμφωνήσαμε με Βασιλειάδη και είπαμε δε θα μεταφέρουμε τίποτα σε τρίτους. Και μαθαίνω μετά ότι ο Βασιλειάδης έχει καλέσει τον ΑΣ για την παραχώρηση. Είχαμε μια διαφωνία τον ΑΣ και μετά πάγωσε το θέμα. Ο Βασιλειάδης υποσχέθηκε ότι θα το προχωρήσουμε. Είπε ότι μέχρι 6 Ιουλίου μπορώ να υπογράψω. Τον πήρα πάρα πολλά τηλέφωνα και μηνύματα. Δέκα μέρες πριν τις εκλογές με κάλεσαν και μου είπαν δε θα προχωρήσει. Είναι τεράστια αδικία αυτό που γίνεται στον Άρη με το γήπεδο”…

Στη συνέχεια απαντάει σε ερωτήσεις:

Για την παρουσία του κόσμου είπε: “Θα ήταν καλύτερο να είμαστε περισσότεροι. Θα ήθελα να είναι γεμάτο το Παλέ. Όμως είναι ζωντανό το ενδιαφέρον του κόσμου. Πέρα από αυτά που έχω ακούσει, βαθιά μέσα μου πιστεύω ότι η αξιοπρέπεια και η αλήθεια πάντα κερδίζουν. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν απ’ αυτά, αλλά μόνο από κάποιες ομαδούλες που κάνουν μεταξύ τους. Εγώ λέω ότι σε όλη μου τη ζωή εφάρμοζα την αρχή ότι αν δεν προσφέρεις, δε δικαιούσαι να μιλάς και να ζητάς. Οι δωρεάν κριτές μας τελείωσαν. Όποιοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν, ας έρθουν”, ενώ υπογράμμισε: “Συμφωνία με το μπάσκετ με αμαξίδιο για να τους βοηθάμε. Τη φετινή χρονιά όσοι έχουν κινητικά προβλήματα θα μπαίνουν δωρεάν στο γήπεδο. Οι συγκεκριμένες θέσεις είναι περιορισμένες. Η ΚΑΕ ανακοινώνει ότι με τη φετινή αγορά των διαρκείας, καθιερώνεται το μέτρο της κάρτας φιλάθλου με κόστος 10 ευρώ”.

Στην συνέχεια προανήγγειλε ότι αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και διαρκείας για να καλυφθεί το μπαν: “Από αύριο βγαίνουν τα διαρκείας για την νέα σεζόν. Να κλείσουμε τις τρύπες μας, να σπάσουμε άμεσα το μπαν και να το από πληρώσουμε… Επίσης θα πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέσα στη βδομάδα. Να βοηθήσει όποιος μπορεί και θέλει οικονομικά. Δεσμεύομαι οποίος βάλει θα πάνε αυτά τα λεφτά στα μπαν, για την πρόωρη εξαγορά του υπόλοιπου ποσού για τα μπαν. Όποιος θέλει με ελάχιστο ποσό 1.000 ευρώ να πάρει μετοχές.”.

Επίσης για την στάση του ίδιου και το θέμα ότι λένε είναι μπροστινός τόνισε ότι: “Δε θέλω να πω ότι όλα τα έκανα σωστά, με αυτά τα έξοδα θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερα πράγματα. Αντιλαμβάνομαι το άγχος του Αρειανού. Με προσβάλουν όσα έχω ακούσει από πολλούς. Με έχουν πει μπροστινό, αλλά οι μετοχές γράφουν το όνομα μου. Με αυτή τη βλακεία πυροβολούμε τα πόδια της ομάδας. Πότε δεν έχω δεχτεί τέτοιους χαρακτηρισμούς στη ζωή μου. Προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Έχω δηλώσει πως όποιος θέλει να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο, είτε διαφήμιση, χορηγία εγώ είμαι εδώ. Με όποιον μιλάω όλοι παραδέχονται πόσο τεράστιο brand name είναι ο Άρης και εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το διαλύσουμε. Κλήθηκα να κάνω μία συνάντηση για να πάω τα δημόσια έγγραφα της μεταβίβασης των μετοχών, να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Έχω προσπαθήσει να προσεγγίσω οποιονδήποτε ήταν σε μία θέση επίσημη στον Άρη. Δήλωσα κατ’ ιδίαν σε όλους και στα Μέσα ότι όποιος θέλει να συμμετάσχει με αύξηση μ.κ. ή χορηγία, είτε με οποιονδήποτε τρόπο, ότι είμαι εδώ”.

Για το θέμα του Παλέ είπε: “Το 2017 η διοίκηση της ΚΑΕ με την απαραίτητη συμμετοχή του Α.Σ., είχε υπογράψει συμφωνητικό αποκλειστικής παραχώρησης του Παλέ με το οποίο ο Άρης θα πληρώνει 180.000 ευρώ το χρόνο. Όλα αυτά ήταν απλήρωτα. Έρχεται το καλοκαίρι του 2018 και φτάνει η ώρα να πάρουμε την άδεια συμμετοχής, με την προϋπόθεση να έχουμε την επιβεβαίωση του γηπέδου. Μας είπαν ή μας εκχωρείς τα τηλεοπτικά σου ή δε σου δίνουμε το χαρτί. Μαλώσαμε, αλλά μου έλεγαν ότι υπάρχει υπογεγραμμένη σύμβαση με την οποία μου χρωστάς 360.000 ευρώ, άρα δεν υπογράφω. Τότε ήμασταν σε αδιέξοδο και μετά από πίεση του τότε υφυπουργού και των ΕΑΚ, εκχωρήσαμε τα τηλεοπτικά για φέτος και για του χρόνου. Γι’ αυτό δεν πήραμε φέτος τηλεοπτικά. Είμαστε η μόνη ομάδα στην Ελλάδα που πληρώνει αντάλλαγμα για το γήπεδό της και το 15% στα εισιτήρια”.

Κάνει αναφορά σε μια πρόταση του Γιάννη Ψηφίδη: “Ο κ. Ψηφίδης μου είπε να δώσω τις μετοχές για να βρούμε κάποιον εμείς (ο ΑΣ) και να συνεχίσει η ΚΑΕ. Δε θα επιτρέψω πότε να επιστρέψει ο Άρης στην κατάσταση που παρέλαβα. Η ΚΑΕ δεν διοικείται με εξυπνάδα, αλλά με λεφτά. Να μου πει ο ο κ. Ψηφίδης ποια είναι η πρόταση να διοικήσει την ΚΑΕ. Όσοι πιστεύουν ότι θέλουν να διοικήσουν με… ρεφενέ δεν μπορούν σοβαρά να το υποστηρίξουν. Έχω δώσει τη ζωή μου για τον Άρη. Βάζω και δεν παίρνω. Έχοντας περάσει όλο αυτό, δε θα ξανασυμμετάσχω σε καμιά προσπάθεια επαναφοράς του Άρη στην πρότερη κατάσταση. Όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να διοικήσουν με τα δικά μου λεφτά, αυτά είναι αστειότητες, είτε με ρεφενέ, δεν μπορώ να τα λάβω σοβαρά υπόψιν μου αυτά”.

Αναφέρθηκε την παρουσία του Σούλη Μαρκόπουλου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας: “Μετά από επιλογές τις οποίες τιμώ, έδωσαν την ψυχή τους στον Άρη, αποφάσισα να βρω έναν προπονητή τον οποίο να εμπιστεύομαι τόσο, ώστε να μη χρειάζεται να τον πολυελέγχω. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν άλλοι άριστοι προπονητές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Στο πρόσωπο του Σούλη Μαρκόπουλου βρήκα έναν άνθρωπο που κάνει πράγματα πριν τα χρειαστεί η ομάδα. Καλύπτει τις ανάγκες πριν δημιουργηθούν. Ο Άρης χτίζεται σιγά σιγά, δεν είναι τίποτα εύκολο και αυτονόητο. Κάνω κι εγώ λάθος επιλογές. Όπως είναι ο Άρης, δε θα επιστρέψει σε αυτό που βρήκα εγώ. Θα το λέω ξανά και ξανά γιατί εγώ ξέρω τι πέρασα. Δε θα επιστρέψει ο Άρης σε θέση υποβιβασμού, χρεωμένος παντού, με κλειστά γραφεία, με 8 ban, δε θα ταξιδεύει η ομάδα μόνο με το λεωφορείο, δε θα ξαναφτάσει, όσο μπορώ να το επηρεάσω, να τη θεωρούν όλοι υποβιβασμένη. Αυτή η τρίτη χρονιά θα είναι καλύτερη. Δε θα υποσχεθώ ότι η ομάδα θα τερματίσει δεύτερη η τρίτη. Υπάρχουν ομάδες που ξεκινούν από πολύ χειρότερη αφετηρία”.

Επεσήμανε επίσης πως “Ο Άρης είναι κάτι το διαφορετικό στο ελληνικό μπάσκετ. Κάνεις δεν μας χρωστάει τίποτα και το ξέρω καλύτερα εγώ πρώτος από όλους. Η (διοικητική) ομάδα που φτιάξαμε προσδίδει κύρος. Φτιάξαμε ένα νέο συμβούλιο. Σκοπός μας είναι να τους τιμήσουμε. Είναι άνθρωποι της επιστήμης, της παιδείας, της επιχειρήματικοτητας. Άκουσα ότι χρειάζονταν άνθρωποι του μπάσκετ, αθλητές. Έχουμε τον πρόεδρο μας από τους πιο γνωστούς στο ελληνικό μπάσκετ”.

Στη συνέχεια της ομιλίας του, ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ τόνισε: “Είναι αδιανόητο να πληρώνω οφειλές από τρίτους και να έρχονται αυτοί οι τρίτοι να μου κάνουν υποδείξεις. Ας έρθουν να τις πληρώσουν. Η πάγια θέση μας είναι το μπάσκετ του Άρη να ξαναγίνει μια οικογένεια. Ευχαριστώ όλους τους χορηγούς της ομάδας. Αντιμετώπισα μία εκπληκτική αμφισβήτηση σχετικά με το αν θα υπάρχει ομάδα. Τελικά η ομάδα τα κατάφερε με ένα ποσό 5,5 εκατ. ευρώ σε υποχρεώσεις. Είναι ένα τρελό ποσό. Με υπομονή, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια ο Άρης έχει την υποχρέωση να βρει το δρόμο του. Όλοι μας είμαστε και πρέπει να είμαστε ευγνόμωνες σε ανθρώπους που βοηθούν την ομάδα. Ο Άρης πάντα θα είναι το κάτι διαφορετικό στο ελληνικό μπάσκετ. Μέχρι να εμφανιστώ στον Άρη ποτέ δεν είχα αντιμετωπίσει τις συμπεριφορές που αντιμετωπίζω, δε με είχαν αμκφισβητήσει ενώ πληρώνω τις δικές του υποχρεώσεις. Έχω αλλάξει τη ζωή μου, δίνω την περιουσία μου, ούτε ο Θεός δεν τα θέλει αυτά τα πράγματα”.

Πρόσθεσε πως “υπάρχουν πολλοί διακανονισμοί που πληρώνονται από μας παρόλο που δε δημιουργήθηκαν κατά τη δική μας θητεία. Αυτά δεν είναι μικρά ποσά, μόνο οι ρυθμίσεις της εφορίας είναι 17.500 ευρώ κάθε μήνα. Η εύκολη λύση θα ήταν να επιλέξω τη διοίκηση Πρωτοδικείου που να μην έχει ευθύνες ή να ψάξω για μία ενδιάμεση λύση. Θεωρώ αδιανόητο να υπάρχουν τέτοιες λύσεις που θα βλάψουν το προφίλ του Άρη. Σήμερα βαραίνουν την ομάδα αποφάσεις άλλων που επιβάρυναν την ομάδα με υπέρογκα συμβόλαια. Ο Άρης έχει την υποχρέωση να βρει τον δρόμο του”.

Για το απαγορευτικό μεταγραφών είπε: “Έχουν γίνει μία σειρά ενέργειες για το ban. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με ban γι΄αυτό κάνουμε προσπάθειες για να το σπάσουμε. Ζούμε σε μια παράξενη χρονιά που είναι άγνωστο πόσες ομάδες θα παίξουν, πόσες θα πέσουν, πόσες θα προβιβαστούν, υπάρχει γενικότερα μία ασάφεια για την επόμενη χρονιά που επηρεάζει και εμάς. Παλεύουμε κάθε μέρα, έρχονται υποψήφιοι χορηγοί που μας ρωτούν αν και με ποιες συνθήκες θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Θέλω πρώτος εγώ να το σπάσω. Μέχρι το Νοέμβριο ψάχναμε χορηγούς, οι συνθήκες δεν μας βοηθούν με όσα γίνονται στο πρωτάθλημα”.

Παρών στη γ.σ. είναι ο Λευτέρης Μποχωρίδης και ο Διαμαντής Σλαφτσάκης.

Στην τοποθέτησή του επεσήμανε: “Στόχος μας είναι να πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο η ΚΑΕ. Για αυτό είμαστε εδώ. Πληρώθηκαν πολλά φέτος. Υπήρξε ρεκόρ εσόδων, επέστρεψαν οι χορηγίες. Για πολλά χρόνια η ομάδα δεν είχε χορηγίες. Μειώσαμε σημαντικά τις οφειλές. Με σκληρή δουλειά, τάξη, πολύ αγώνα, τσιγκουνιά. Από μηδέν έως δύο μηνιάτικα χρωστάμε σε παίκτες (της φετινής ομάδας)”.

Ξεκίνησε η γενική συνέλευση. Στο βήμα ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος.

Παρών και ο πρώην πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης στο Αλεξάνδρειο.

Η προσέλευση συνεχίζεται από μέλη και απλούς φιλάθλους της ομάδας, καθώς η γενική συνέλευση δεν έχει ξεκινήσει ακόμα…

Στην κεντρική σάλα του Nick Galis Hall βρίσκονται ήδη ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ, Δημήτρης Γουλιέλμος, ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Χάρης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης, Γιάννης Ψηφίδης.

To Top