Ολομέτωπη επίθεση στη Βουλή κατά Στουρνάρα για τα μέτρα!

Σε κλίμα έντασης ξεκίνησε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η κρίσιμη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου με τα μέτρα. Σύσσωμη η αντιπολίτευση κατήγγειλε τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με την οποία εισάγεται για ψήφιση το νομοσχέδιο, ζητώντας μάλιστα την απόσυρση του.

“Εισηγείστε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ακυρώνετε κάθε είδους κοινοβουλευτικής διαδικασία, κουρελιάζετε το Σύνταγμα” αντέδρασε συγκεκριμένα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Για “κοινοβουλευτικό πραξικόπημα” έκανε λίγο και ο εισηγητής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

“Θα το βρείτε μπροστά σας… Δεν το έχετε διαβάσει και ως εκ τούτου είναι αντισυνταγματικό ένας βουλευτής χωρίς να το έχει διαβάσει να ψηφίζει. Καταλύετε τη Δημοκρατία”, πρόσθεσε.

“Σε μια περίοδο που χρειάζονται πράγματι αλλαγές το νομοσχέδιο έρχεται έτσι ώστε να μη μπορούμε να ψηφίσουμε. Αυτό που έπρεπε να είναι έργο εβδομάδων και μηνών έρχεται σε μία εβδομάδα για ψήφιση”, δήλωσε ο Ηλίας Παναγιώταρος από τη Χρυσή Αυγή.

“Για νόμο καρμανιόλα” που δεν θα είναι ο τελευταίος που θα επιβάλλει μέτρα έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

“Ο λαός να βάλει πλώρη να ανατρέψει το πολιτικό σύστημα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει, είναι η κόλαση”.

Υπέρ της διαδικασίας του κατεπείγοντος τάχθηκαν οι βουλευτές της συγκυβέρνησης (Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ.) και σε ψηφοφορία που ακολούθησε απορρίφθηκε το αίτημα της αντιπολίτευσης σε σχέση με τη διαδικασία.

Νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως η Κυβέρνηση κατέθεσε το νομοσχέδιο με διαδικασία κατεπείγοντος διατάξεις, ώστε να υπάρξουν οι συνθήκες για άμεση εκταμίευση της δόσης “που έχει ανασχεθεί λόγω της παρατεταμένης εκλογικής περιόδου.

Η άμεση εκταμίευση δόσης είναι απαραίτητη για την αποφυγή της χρεοκοπίας, της άτακτης χρεοκοπίας. Καταλαβαίνω τις ενστάσεις αλλά όλα τα υπουργεία λειτουργούμε σε ασφυκτικό πλαίσιο. Δεν σημαίνει παράκαμψη της, γι’ αυτό είμαστε παρόντες”, πρόσθεσε ο υπουργός Οικονομικών.

Πηγή: news247.gr

To Top