Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (06/08)

Η Ελλάδα εξασφάλισε το 13ο μετάλλιο της ιστορίας της στο πόλο ανδρών, ενώ στα 20 χιλιόμετρα βάδην η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτισε στην 8η θέση, η Κυριακή Φιλτισάκου στην 29η και η Παναγιώτα Τσινοπούλου στην 53η. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατετάγη 36ος στα 50 χιλιόμετρα βάδην και ο Γιώργος Πιλίδης 16ος στα 65 κιλά της ελευθέρας πάλης.

Η εθνική πόλο των ανδρών προσέθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στην ελληνική συγκομιδή, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πανηγυρίζει τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας του, καθώς νίκησε 9-6 την Ουγγαρία στον ημιτελικό και εξασφάλισε το πολυπόθητο Ολυμπιακό μετάλλιο. Πλέον η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα διεκδικήσει στον τελικό της Κυριακής (8/8) την κορυφή του κόσμου, απέναντι σε Σερβία ή Ισπανία.

Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη στα 20 χιλιόμετρα βάδην, καθώς τερμάτισε στην 8η θέση με 1:31:24 και βελτίωσε το φετινό ρεκόρ της. Από την πλευρά της, η Κυριακή Φιλτισάκου κατετάγη 29η με 1:36:51, στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση, και η Παναγιώτα Τσινοπούλου 53η με 1:47:19, μένοντας αρκετά πίσω από τα ατομικά ρεκόρ τους.

Στο μεταξύ, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ κατετάγη 36ος στα 50 χιλιόμετρα βάδην με επίδοση 4:12:49.

Τέλος, ο Γιώργος Πιλίδης ηττήθηκε με τεχνική υπεροχή από τον Πολωνό Μαγκομεντμουράντ Γκαντζίεφ, στον πρώτο αγώνα του για τη φάση των «16» στα 65 κιλά της ελευθέρας πάλης, και αποκλείστηκε, ενώ κατετάγη 16ος στην κατηγορία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της 3ης ημέρας

Η πρόκριση της Μαρίας Σάκκαρη και η εξαιρετική εμφάνιση της Βασιλείας Καραχάλιου στα laser ξεχώρισαν από την σημερινές εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

To Top