Ο Άγγελος Γρόλλιος για τα χρέη της ΠΑΕ, τον έλεγχο, τη γενική συνέλευση και το ΑΦΜ

O πρόεδρος της KMA, Άγγελος Γρόλλιος αναφέρθηκε τόσο στο μεγάλο ζήτημα του διαχειριστικού ελέγχου, όσο και των χρεών, αλλά και στα χρήματα που δόθηκαν το καλοκαίρι για λήψη φορολογικής ενημερότητας.

Πιο αναλυτικά τα όσα είπε στα “Α.Ν. 98,7”::

Για όσα είχαν ειπωθεί σε γενική συνέλευση της Λέσχης πριν από ένα περίπου χρόνο, με τον κ. Δεσύπρη να διαβάζει πρακτικά διοικητικού συμβουλίου του φορέα στα οποία ο κ. Γρανούζης, πρώην πρόεδρος της Λέσχης, ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τον Άρη και σε περίπτωση αποτυχίας να τα φόρτωναν οι τότε διοικούντες στον κ. Σκόρδα, ανέφερε: «Δεν το ξέρω αυτό».

Για τον έλεγχο και το γεγονός ότι καθυστέρησε, επεσήμανε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εξτρέ τραπεζών τα οποία πρέπει να πάρουν οι ορκωτοί. Όμως, οι τράπεζες δεν απαντούν από τη μια μέρα στην άλλη και πέσαμε και στο θέμα ότι ο Άρης έχει λογαριασμό στη Marfin. Ο έλεγχος θα ολοκληρωθεί, αυτό είναι σίγουρο από τη στιγμή που έχουμε πληρώσει τις 8.000 ευρώ της προκαταβολής και τώρα θα τους δώσουμε ακόμη 10.000 για να μας δώσουν και το αποτέλεσμα. Κατά την άποψή μου, πρέπει να γίνει κι άλλος έλεγχος, στην Άρης Εμπορική. Αυτό θα το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση ώστε να μπει κι εκεί ορκωτός λογιστής».

Για τους λόγους που εδώ και έξι μήνες δεν έγινε Γενική Συνέλευση, σχολίασε: «Αυτό θα απαντηθεί στη Γενική Συνέλευση. Κατά την άποψή μου, αν μιλήσουμε «έξω από το δόντια» κι ο Πέτρος Γαβριηλίδης ήρθε και παραιτήθηκε, ενώ μπορούσε να είναι μέσα σ’ ένα διοικητικό συμβούλιο να πει την άποψή του και να καταγραφεί στα πρακτικά».

 Για το διοικητικό σχήμα το οποίο επελέγη και βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Π.Α.Ε. Άρης, χωρίς να ερωτηθούν τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του φορέα, ο κ. Γρόλλιος δήλωσε: «Υπήρχαν κι άλλοι για να μπουν στη συγκεκριμένη διοίκηση, οι οποίοι αρνήθηκαν», ενώ αρνήθηκε να τοποθετηθεί για τη δήλωση του Αριστοτέλη Ναούμ, ότι αν γινόταν γενική συνέλευση, το συγκεκριμένο σχήμα θα εκλεγόταν με ποσοστό 99%.

Όσον αφορά τι θα συμβεί σε περίπτωση που ο έλεγχος αποκαλύψει ποινικά αξιόποινες πράξεις και πώς θα αντιδράσει η Λέσχη, τόνισε: «Είναι κάτι που θα αποφασίσει η γενική συνέλευση. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό στον κόσμο κι αυτός θα αποφανθεί».

Για τον αριθμό των μελών που έχουν ανανεώσει φέτος τη συνδρομή τους στο φορέα δήλωσε άγνοια: «Δεν το ξέρω αυτό το πράγμα απ’ έξω», ενώ για τους λόγους της χαμηλής προσέλευσης μίλησε για τον παράγοντα της οικονομικής κρίσης.

Για το πώς τα χρέη που εμφανίζονται στην αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ανέρχονται σε περίπου 27 εκατομμύρια, ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 32, σημείωσε: «Όταν εμείς αναλάβαμε, πιστεύαμε ότι το άνοιγμα του Άρη, με βάση τους διοικούντες, ήταν περί τα 20-21 εκατομμύρια ευρώ, υπολογίζοντας εμείς το πολύ μέχρι 25. Ξαφνικά είδαμε ότι είναι 32.190.000 ευρώ! Όταν καταθέσαμε την αίτηση, το ύψος των χρεών ήταν σαφώς χαμηλότερο από αυτό. Τα υπόλοιπα τα ανακαλύψαμε στη διάρκεια. Έπρεπε οι ορκωτοί να μιλήσουν με όλους τους δικηγόρους οι οποίοι χειρίζονται υποθέσεις του Άρη από το 2004 μέχρι το 2012. Μεταξύ αυτών ήταν και δικηγόρος ο οποίος είχε υποθέσεις της Π.Α.Ε. στη FIFA. Είδαμε να οφείλουμε σε παίκτες που ούτε καν μπορούσαμε να φανταστούμε, όπως τον Παλαθουέλος και διαφόρους άλλους».

Για το γεγονός ότι έγινε συγκεκριμένη μεταγραφική κίνηση από τον Άρη πριν από λίγα χρόνια, με χρήματα που έπρεπε να δοθούν στην πρώην ομάδα του παίκτη η οποία τώρα έχει προσφύγει στη FIFA, «φωτογραφίζοντας» τον Τόχα, επεσήμανε: «Όλες οι ομάδες παίρνουν ελεύθερους παίκτες εδώ και πολλά χρόνια, πλην ελαχίστων περιπτώσεων. Εμείς πήγαμε και πήραμε παίκτη κι έπρεπε να πληρώσουμε και την ομάδα του. Της καταβάλλαμε ένα ποσό, κι αυτή τη στιγμή μας ζητά ένα συγκεκριμένο ποσό, έχοντας προσφύγει στη FIFA, διότι ο Άρης δεν ήταν συνεπής. Δεν πληρώθηκε ούτε ο παίκτης ούτε η ομάδα του».

Όσον αφορά αν και η φετινή χρονιά παρουσιάζει ζημίες, ο κ. Γρόλλιος ήταν κατηγορηματικός: «Δεν παρουσιάζει ζημιές σε καμία περίπτωση. Με βάση το μπάτζετ που έχει η Π.Α.Ε., δεν έχει μπει «μέσα»».

Για το αν ο Άρης θα έπαιζε στο πρωτάθλημα φέτος αν δεν είχε εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή, σημείωσε: «Δε μπορώ να το ξέρω αυτό. Η άποψή μου, πάντως είναι ότι δε θα μπορούσαμε, δε θα βγαίναμε οικονομικά αν έπρεπε να πληρώσουμε τα ποσά που έχουν επιδικαστεί σε ποδοσφαιριστές. Εκ του αποτελέσματος, η απόφαση να κινηθούμε στο άρθρο 99 αποδεικνύεται σωστή».

Για το σενάριο που φέρει άνθρωπο του Δ.Σ. της Λέσχης να έχει κάνει επαφή με κάποια ομάδα όσον αφορά το ζήτημα Α.Φ.Μ., τόνισε: «Δεν ξέρω τίποτα τέτοιο. Προσωπικά, μπορώ να ορκιστώ ότι δεν έχω κάνει επαφή με καμία ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρει ο Άρης το Α.Φ.Μ. του Αιγινιακού, όπως, επί παραδείγματι, ακούγεται το τελευταίο διάστημα. Δεν υπάρχει λογική, πρόκειται για μια ομάδα που δε βρίσκεται καν στη Superleague».

Σχετικά με το αν ο φορέας θα κυνηγήσει τους ενόχους εφόσον διαπιστωθούν ατασθαλίες από τον έλεγχο, σχολίασε: «Η Λέσχη, σύμφωνα με τα στοιχεία που θα έχει, θα προσπαθήσει νομικά να κυνηγήσει το θέμα, σε περίπτωση που διαπιστωθούν κολάσιμες πράξεις μέσα από τον έλεγχο. Από εκεί και πέρα είναι θέμα της Πολιτείας να οδηγηθούν στη φυλακή οι ένοχοι».

Για τις 800.000 ευρώ που έδωσε ο Άρης για λήψη ενημερότητας το καλοκαίρι, κι αν ο Άρης θα μπορούσε να γλυτώσει αυτό το ποσό έχοντας καταθέσει αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 και εξασφαλίσει προσωρινή διαταγή πολύ νωρίτερα, σημείωσε: «Όταν καταθέσαμε αίτηση, μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου 2012 είχαμε ενημερότητα. Είχαμε ρυθμίσει τα χρέη μας. Αυτό το τονίσαμε στο δικαστήριο για να πάρουμε προσωρινή διαταγή. Η προηγούμενη διοίκηση της Ε.Π.Ο. μας είχε πει ότι αν δεν καταβάλλαμε αυτό το ποσό των 800.000 ευρώ, δε θα μπορούσαμε να παίξουμε. Χάρη στην ενημερότητα του καλοκαιριού μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε προσωρινή διαταγή».

Σε νέα συνέντευξη που έδωσε τόνισε επίσης:

Για το διοικητικό σχήμα που επελέγη τελικά, επεσήμανε: «Έπρεπε να γίνει μια διοίκηση πρωτοδικείου. Πλην όμως, τα άτομα τα οποία είχαν ψηφιστεί από τη γενική συνέλευση δεν ήθελαν να συνεχίσουν ως διοίκηση. Αν ήθελαν, εμείς δε θα βάζαμε άλλους. Από εκεί και πέρα, καθώς δεν ήθελα τον Αντώνη Ζαμπέτα στην προεδρία της Π.Α.Ε., όπως ούτε και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της Λέσχης, κι έτσι προκρίναμε τη λύση του Ψηφίδη. Δεν υπήρχε και κάποιος άλλος εκείνη τη στιγμή, που να μην είχε διοικήσει από το 2004 έως το 2012 και να είχε δεχτεί να μπει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος πλην του συγκεκριμένου».

 Για τους λόγους που δεν έγινε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ήδη από το καλοκαίρι, σημείωσε: «Γιατί η Ε.Π.Ο. μας είχε πει ότι αποκλείεται να μπορέσουμε να παίξουμε στο πρωτάθλημα. Και τώρα η Ομοσπονδία δε θέλει το άρθρο 99. Κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι η Ε.Π.Ο. δε θα μας άφηνε να παίξουμε στο πρωτάθλημα, μας το διεμήνυσαν σε προφορικό επίπεδο οι άνθρωποί της. Πλέον, προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι», αύξησε τον αριθμό των δόσεων αποπληρωμής οφειλομένων σε παίκτες σε 45 δόσεις από 10 ή 12».

Όσον αφορά τι συμφέρει τον Άρη αυτή τη στιγμή, το άρθρο 99 ή οι 45 δόσεις της Ε.Π.Ο., ήταν κατηγορηματικός:«Τον συμφέρει να μπει στο άρθρο 99 γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές οι οποίοι δε δέχονται διακανονισμό με τις δόσεις αυτές. Μπορεί κάποιος να αποφασίσει να προσφύγει σε άλλο δικαστήριο».

Για το ασυμβίβαστο της παρουσίας του Παναγιώτη Αλεξανδρίδη στις προηγούμενες εξελεγκτικές επιλογές της Λέσχης, σε σχέση με την επιθυμία μη συμμετοχής από διοικητικό σχήμα της Π.Α.Ε. Άρης ανθρώπου που έχει συμμετάσχει σε διοικήσεις της τελευταίας οκταετίας, σχολίασε: «Ο κ. Αλεξανδρίδης ήταν στην εξελεγκτική επιτροπή για τα οικονομικά της Λέσχης, όχι της Π.Α.Ε.. Για τον τελευταίο χρόνο δεν υπήρξε απαλλαγή, συνεπώς θα μπουν ορκωτοί για τον έλεγχο τόσο στη συγκεκριμένη σεζόν όσο και στη δική μας. Ήδη υπάρχουν τρεις προτάσεις από ενδιαφερόμενους».

Για το γεγονός ότι η Ε.Π.Ο. μπορεί να είναι αντίθετη για το άρθρο 99, όμως ήταν και για το άρθρο 44, συνεπώς αυτό το επιχείρημα δε μπορεί να έχει ισχύ, υπογράμμισε: «Άλλος ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο. το 2004, άλλος ο νομικός σύμβουλος τη μια φορά και άλλος την άλλη. Υπάρχουν διαφορετικοί συσχετισμοί δυνάμεων. Τώρα συλλαμβάνονται πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι που πηγαίνουν στον ανακριτή, όπως συνέβη όχι μόνο στον Άρη, αλλά στον Π.Α.Σ. Γιάννινα και την Α.Ε.Κ.».

Για τις εκλογικές διαδικασίες αλλά και τις σχέσεις που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα πρέπει να έχουν οι διοικήσεις της Λέσχης και της Π.Α.Ε., υπογράμμισε: «Κατά την άποψή μου θα έπρεπε να ψηφίζεται το Δ.Σ. της Λέσχης και αυτό να διορίζει διοίκηση της Π.Α.Ε. Άρης που θα περνά μέσα από γενική συνέλευση. Όχι όμως να υπάρχουν δύο κάλπες, μία για τη Λέσχη και μία για την Π.Α.Ε.. Από τη στιγμή που και οι δύο εκλέγονται, δε μπορεί να πάει η Λέσχη στην Π.Α.Ε. και να ζητήσει το λόγο για το ότι ακολουθεί τη μία επιλογή και όχι την άλλη. Θα μπορούσαμε εμείς σαν Λέσχη να «ρίξουμε» τις διοικήσεις Αθανασιάδη οι οποίες εξελέγησαν με συντριπτικά ποσοστά τα προηγούμενα χρόνια, ακόμη κι αν η ομάδα δεν πήγαινε καλά»;

Για το διαφαινόμενο οικονομικό ναυάγιο, στο οποίο οδηγήθηκε ο Άρης τελικά, επεσήμανε: «Προσωπικά έβλεπα ότι το καλοκαίρι του 2011, με τους παίκτες που παίρναμε το μόνο σίγουρο ήταν πως θα «φουντάρουμε» οικονομικά».

Για τον «Άρης FM»: «Ήμουν σίγουρος ότι ο «Άρης FM» δε θα μπορούσε να λειτουργήσει. Ο Άρης λειτουργούσε σαν ΔΕΚΟ. Το ελληνικό κράτος μπήκε «μέσα» γιατί υπήρχαν ΔΕΚΟ, έμπαιναν διάφοροι και έτρωγαν τις σάρκες του. Το ίδιο γινόταν και στον Άρη».

To Top