ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης και η πλειοψηφία θέλουν επανέναρξη – Αρνητικός ο Αλαφούζος, ενστάσεις ΠΑΟΚ

Υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος τάχθηκε η πλειοψηφία των ομάδων στη σημερινή (29/4) τηλεδιάσκεψη της Superleague. Όταν το θέμα τέθηκε προς συζήτηση, οι περισσότερες ΠΑΕ τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης της σεζόν, με τον Γιάννη Αλαφούζο να εκφράζει την έντονη άρνησή του και τον Μάκη Γκαγκάτση από πλευράς ΠΑΟΚ να έχει ενστάσεις.

Ενας σημαντικός αριθμός ομάδων της Λίγκας είναι υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Τουλάχιστον αυτές δείχνουν να είναι οι προθέσεις τους, όπως βγαίνουν από το Δ.Σ. της Λίγκας που παραμένει σε εξέλιξη.

Υπέρ του να ξαναπαιχθεί μπάλα είναι οι Ολυμπιακός, Βόλος, Ξάνθη, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Άρης και ΟΦΗ. Ο ΠΑΟΚ ζήτησε να τεθούν χρονικά περιθώρια και στάθηκε στα ζητήματα που προκύπτουν.

Ο Γιάννης Αλαφούζος ήταν αρνητικός. «Οι Αρχές απαγορεύουν τις ομαδικές προπονήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι συζητάμε. Οι παίκτες που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό πρέπει να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών. Είναι επικίνδυνο να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Αν κολλήσει έστω ένας διαγωνιζόμενος, τι θα γίνει; Εκπλήσσομαι με την ομοθυμία της επανέναρξης. Είμαι αντίθετος», είπε ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, με τον Χρήστο Δάρα του Πανιωνίου και τον Φώτη Κωστούλα του Παναιτωλικού να συμφωνούν μαζί του.

Σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ υποστήριξε: «Είναι κάτι ευκταίο αγωνιστικά και ποδοσφαιρικά η επανέναρξη του πρωταθλήματος αλλά πρώτο μέλημα είναι η υγεία των ποδοσφαιριστών. Δεν μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία των ποδοσφαιριστών και προσωπικού ελαφρά τη καρδία. Αν κάποιοι ποδοσφαιριστές σε μια ομάδα προσβληθούν με κορονοϊό τι θα γίνει; Για να μην επεκταθούμε στο χειρότερο σενάριο για κάποιον που προσβληθεί με ιό. Τι θα πούμε τότε;

Ότι σωστά δώσαμε πράσινο φως για επανέναρξη; Το ρίσκο είναι μεγάλο και τα οφέλη μικρά. Οι ατομικές προπονήσεις δεν έχουν κανένα νόημα διότι το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Πρέπει να τεθεί ένα χρονικό όριο για να ξεκινήσουν οι ομαδικές προπονήσεις και αν μέχρι τότε η κυβέρνηση δεν έχει δώσει το πράσινο φως, τότε πρέπει να το διακόψουμε. Οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης είναι ασαφείς, ανέφεραν αόριστα για άνοιγμα εγκαταστάσεων μέσα στον Ιούνιο. Δεν είναι δυνατό να αρχίσουν οι προπονήσεις τον Ιούνιο και να παίζουμε όλο τον Ιούλιο ποδόσφαιρο».

To Top