ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Άρης και πάλι πρωτοπόρος: “Γίνε εθελοντής δότης μυελού των οστών”!

Ο Άρης και πάλι πρωτοπόρος και σε θέματα υγείας, ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας! Αναλαμβάνει για πρώτη φορά δράση για τους εθελοντές δότες μυελού των οστών πριν το παιχνίδι με την ΑΕΚ, όπου από τις 15:00 μέχρι τι; 19:00 στο κολυμβητήριο του Κλεάνθης Βικελίδης, οι φίλαθλοι μπορούν να δώσουν δείγμα!

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με ειδικά στοιχήματα για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ σε κάθε αγώνα της Super League!

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

Η 24η αγωνιστική -για δέκατη φορά- αφιερώνεται από την Super League στην ενημέρωση του φίλαθλου κοινού για την παγκόσμια ημέρα καρκίνου παιδικής ηλικίας.

Ο ΑΡΗΣ, πρωτοπόρος στην Ελλάδα, στήριξε τον αγώνα των παιδιών των παιδοογκολογικών, τοποθετώντας στη φανέλα το λογότυπο του συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Β. Ελλάδος, η «Λάμψη», τον Μάρτιο του 2007.

Από τότε, συνεχώς κοντά στην «Λάμψη», τοποθέτησε το λογότυπο του συλλόγου στη φανέλα της ομάδας αρκετές φορές με τελευταία πέρυσι.

Φέτος η ΠΑΕ ΑΡΗΣ παίρνει την πρωτοβουλία για κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Καλεί τον φίλαθλο κόσμο όλων των ομάδων να γίνει δότης μυελού των οστών.

Ο Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών χαρίζει ζωή στους συνανθρώπους του, που πάσχουν από λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις. Εάν είσαι μεταξύ 18-50 χρονών και σε καλή κατάσταση υγείας μπορείς να γίνεις και εσύ Εθελοντής Δότης Μυελού των Οστών. Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι η ένταξή σου στη δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών δεν σημαίνει και δωρεά μοσχεύματος.

Είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε ότι η εγγραφή Ελλήνων στο αρχείο εθελοντών δοτών είναι σημαντική γιατί, λόγω ομοιοτήτων μεταξύ ομοεθνών, είναι πολύ πιθανότερο να βρεθεί συμβατός δότης για έναν ελληνικής καταγωγής ασθενή στην Ελληνική δεξαμενή δοτών. Έχει υπολογιστεί με στατιστικά μοντέλα ότι μια χώρα με περίπου 10.000.000 ομοεθνών, όπως η Ελλάδα, θα μπορούσε να εξασφαλίσει μια πιθανότητα εύρεσης συμβατού δότη για έναν ασθενή της τάξεως του 60-80% στη δικιά της δεξαμενή, αν διέθετε περίπου 200.000 εγγεγραμμένους εθελοντές δότες.

Για αυτό τον λόγο είναι καθοριστικό να αυξηθεί ο αριθμός των Ελλήνων εθελοντών δοτών, που σήμερα είναι λιγότεροι από 45.000.

To Top