ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Άρης κράτα ανοικτό το παράθυρο της Ευρώπης, φάκελοι σε EuroCup και Champions League

Το θέμα των μετοχών είναι πρώτο στην λίστα του μπασκετικού Άρη ξεκάθαρα. Ο χρόνος πιέζει, οι αποφάσεις και οι ενέργειες να πρέπει να γίνουν σύντομα. Από κει και πέρα, όμως, η ομάδα προσπαθεί να σχεδιάσει την επόμενη χρονιά. Στην οποία υπάρχει και η προοπτική της ευρωπαϊκής συμμετοχής.

Αυτή την στιγμή, οι άνθρωποι της διοικούσας επιτροπής σκέφτονται να κρατήσουν ανοιχτή την πόρτα της συμμετοχής στην Ευρώπη. Θεωρούν ότι μπορούν να κερδίσουν από την συμμετοχή, οικονομικά μέσω των χορηγιών και των εισιτηρίων όταν αυτό θα είναι εφικτό. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες είναι σε εξέλιξη συζητήσεις με εταιρία, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο της αθλητικής ένδυσης, η οποία είχε θέσει ως προϋπόθεση έναρξης συνεργασίας, την παρουσία της ομάδας σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Και ο Άρης θέλει να δείξει με αυτό τον τρόπο τις προθέσεις του.

Οι κιτρινόμαυροι σε πρώτη φάση αναμένεται να στείλουν επιστολή πρόθεσης συμμετοχής στο EuroCup της επόμενης χρονιάς, δείχνοντας διάθεση να παίξουν σε μία ευρωπαϊκή διοργάνωση παρά τα οικονομικά προβλήματα. Η προθεσμία υποβολής εκπνέει αύριο (20 Μαΐου).

Ο Άρης θα κάνει το ίδιο και στο Basketball Champions League, όπου και εκεί θα σταλεί επιστολή πρόθεσης.

Τι σημαίνει πάντως αυτό; Η πρόθεση συμμετοχής δεν σημαίνει απαραίτητα και δεδομένη συμμετοχή, μιας και οι διοργανωτές θα πάρουν την τελική απόφαση για το αν τελικά θα δεχθούν τον Άρη ή όχι. Και φυσικά η πρόθεση δεν σημαίνει ότι είναι κάτι το οριστικό, μια και είναι πολύ, πολύ νωρίς ακόμη.

To Top