Ο Άρης χρειάζεται “καπετάνιο” στον πάγκο του, όχι μεσοβέζικες λύσεις σε ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών

Ο Άρης δεν μπορεί και δεν πρέπει να πορευτεί με υπηρεσιακό δίδυμο στο πρωτάθλημα. Χρειάζεται κανονικό προπονητή άμεσα, γιατί είναι μια ομάδα ειδικών συνθηκών, σε ένα πρωτάθλημα ειδικών συνθηκών, άκρως ανταγωνιστικό.

Όποιος νομίζει ότι οι επόμενοι δύο αγώνες με τον Κολοσσό και τον ΚΑΟΔ θα είναι εύκολοι, επειδή είναι στο Αλεξάνδρειο, σφάλλει οικτρά. Το πρωτάθλημα φέτος κρύβει εκπλήξεις σε κάθε αγωνιστική, αποτελέσματα που δεν τα περιμένει κανείς και ο Άρης δεν μπορεί να παίζει με τη φωτιά. Χρειάζεται “καπετάνιο” στον πάγκο του… χθες!

Ένα στραβοπάτημα μπορεί να αποδειχθεί μοιραίο, για μια ομάδα που έχει δυνατότητες, προετοιμάζεται για έναν τελικό κυπέλλου, αλλά προς το παρόν το ρεκόρ 5-7 την έχει καθηλώσει από τη μέση και κάτω. Υπ’ όψιν ότι ο Άρης ισοβαθμεί με ομάδες που έχουν στόχο την παραμονή στην κατηγορία (Τρίκαλα, Πανελευσινιακός) και οι ομάδες που σήμερα θα υποβιβάζονταν αν τελείωνε το πρωτάθλημα έχουν μόλις δύο νίκες λιγότερο…

Ο Άρης δεν θα κινδυνεύσει, γιατί έχει ποιότητα καλύτερη από τις μισές ομάδες της Α1 τουλάχιστον, όμως αυτό που αποτυπώνεται στο παρκέ φέτος είναι πως με εξαίρεση τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό (ίσως και τον Πανιώνιο), όλες οι υπόλοιπες ομάδες μπορούν να χάσουν και να κερδίσουν οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή.

Ο Άρης δεν μπορεί να πάει στο πρωτάθλημα χωρίς έναν προπονητή “κανονικό”. Ο Παρασκευάς Μουρατίδης έχει να προπονήσει χρόνια σε επίπεδο Α1, προσλήφθηκε ως operation manager και ο Σάββας Καμπερίδης, που έχει ταλέντο και αυτό το λένε όλοι όσοι είναι στην ομάδα, ασχολείται με την προπονητική από πέρσι.

Ποιος είναι ο κατάλληλος προπονητής την δεδομένη στιγμή το ξέρει μόνο η διοίκηση και αυτοί που θα πάρουν την απόφαση για τον διάδοχο. Άλλωστε αυτοί θα κριθούν, όπως κρίθηκαν για την πετυχημένη επιλογή τους στον Βαγγέλη Αγγέλου πέρσι.

Το σήριαλ Γιαννάκη καλά κρατεί εδώ και τουλάχιστον 10 ημέρες, αλλά για πόσο; Ο Νέναντ Μάρκοβιτς είναι πραγματική επιλογή; Ή απλά εναλλακτική λύση; Υπάρχει τρίτη λύση; Είναι ερωτήματα που έχουν τεθεί όχι επειδή έχασε ο Άρης χθες, αλλά επειδή χρειάζεται προπονητή για να πορευτεί σε ένα περίεργο πρωτάθλημα και να πετύχει τον στόχο του, που είναι τουλάχιστον ένα σκαλί πιο πάνω, γιατί αυτό θα φέρει και φέτος επιπλέον χρήματα στα ταμεία (βελτίωση θέσης και το ήδη… καπαρωμένο bonus από τη συμμετοχή νεαρών παικτών). Και είναι αμαρτία να μην τον πετύχει, γιατί έχει τη δυναμική να το κάνει, ειδικά φέτος!

 

To Top