ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Ασημακόπουλος – και μπράβο του – έθιξε ένα θέμα που κανείς δεν… αγγίζει στο ελληνικό μπάσκετ!

Στην εξαιρετική συνέντευξη που παραχώρησε ο Αντώνης Ασημακόπουλος στην ιστοσελίδα του ΑΣ Άρης, είπε κάτι εντυπωσιακά αφοπλιστικό, το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει τροφή για σκέψη και δράση πρωτίστως από τον ΕΣΑΚΕ.

Ρωτήθηκε ο νέος υπεύθυνος των ακαδημιών μπάσκετ του συλλόγου και πρώην αρχηγός της ανδρικής ομάδας για ποιο λόγο δεν ασχολήθηκε με την προπονητική σε ανδρικό επίπεδο.

Τι απάντησε; “Όσο υπάρχουν κρούσματα στοιχηματισμού, εγώ δεν έχω θέση στο ανδρικό μπάσκετ. Προτιμώ να είμαι με τα παιδιά μου, εννοώντας τους αθλητές των Ακαδημιών, και να δουλεύω πιο αγνά. Αν τα πράγματα αλλάξουν και το μπάσκετ στην Ελλάδα υποστηριχτεί όπως πρέπει, ως ένα προϊόν το οποίο εξάγει παίκτες, ελληνική λεβεντιά, επιτυχίες και μας έχει κάνει γνωστή ως χώρα σε όλο τον κόσμο, τότε μπορώ να το ξανασυζητήσω. Μέχρι τότε, αφήστε με να δουλεύω με τα παιδιά”, ήταν η τοποθέτησή του.

Θίγει ένα θέμα ο Ασημακόπουλος – και πολύ καλά κάνει – που όλοι το γνωρίζουν, αλλά ουδείς προς το παρόν… αγγίζει στο ελληνικό μπάσκετ.

Είναι καιρός ο ΕΣΑΚΕ με συστηματικό τρόπο να εντοπίσει την πληγή και να αρχίσει να αναζητά λύσεις για το συγκεκριμένο θέμα, πάντοτε με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των ειδικών, που προφανώς και υπάρχουν, αλλά προς το παρόν δεν έχουν ενεργοποιηθεί.

To Top