Ο ΑΣ Άρης λέει «όχι» στη βία και το σχολικό εκφοβισμό

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, το φαινόμενο της αθλητικής βίας είναι σε έξαρση, με αποκορύφωμα τον θάνατο του 28χρονου Τόσκο από τη Βουλγαρία.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με Live Streaming και Cash-out (ισχύουν όροι & προϋποθέσεις)!

Την ίδια ώρα, εντείνονται και τα φαινόμενα σχολικού εκφοβισμού. Όλα ξεκινούν από τις βάσεις και τις αρχές που παίρνουν τα παιδιά από μικρή ηλικία. Και η δική τους οπτική γωνία σε τέτοια γεγονότα, είναι πολύ σημαντική.

Ο Α.Σ. Άρης είναι υπέρμαχος της καταπολέμησης της βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Και σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να συμβάλει  στην προσπάθεια περιορισμού τους. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο Ερασιτέχνης προσπαθεί να δώσει, στο βαθμό που μπορεί, τις σωστές βάσεις στους μικρούς αθλητές του, οι οποίοι είναι και το «αύριο» της κοινωνίας μας. Έτσι, είναι αρωγός σε μία αξιέπαινη, όσο και συγκινητική προσπάθεια μ’ αυτόν το σκοπό.

Το βιβλίο «FAIRYPLAY ο Νεραϊδοακρίδος», από τις Εκδόσεις Μένανδρος, είναι ένα εγχείρημα κατά της αθλητικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού και υπέρ του «ευ αγωνίζεσθαι», το οποίο εμπνεύστηκαν, έγραψαν και εικονογράφησαν 18 μαθητές Δημοτικού. Πρόκειται για μία έκδοση που έχει ήδη τεθεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της UNESCO.

Ο Α.Σ. Άρης αγόρασε ένα σεβαστό αριθμό των εν λόγω βιβλίων, με σκοπό να τα διαθέσει στις Ακαδημίες των τμημάτων του. Έτσι, οι νεαροί αθλητές (και φυσικά μαθητές) του συλλόγου μας θα έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν πληροφορίες για αυτές τις δύο μάστιγες της εποχής μας, και μάλιστα από την οπτική γωνία των συνομηλίκων τους.

Η συγκεκριμένη κίνηση των Εκδόσεων Μένανδρος έχει και ανθρώπινο χαρακτήρα. Βασικός σκοπός της είναι η οικονομική στήριξη φορέων που έχουν συσταθεί για την προστασία και την στήριξη της ανηλικότητας και συγκεκριμένα των Παιδικών Χωριών SOS και της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών.

Τα έσοδα από την πώληση του έργου διατίθενται αποκλειστικά στα ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS ΕΛΛΑΔΟΣ και στην ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ.

Η συνολική επιμέλεια της έκδοσης ανήκει στον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών και τ. Αν. Αθλητικό Εισαγγελέα  κ. Γιάννη Παναγόπουλο και στην Εφέτη , τ. Πρόεδρο Ε.Δ.Ε  κα Μαργαρίτα Στενιώτη.

Λέμε «όχι» στην αθλητική βία και το σχολικό εκφοβισμό. Λέμε «ναι» στη σωστή διαπαιδαγώγηση και τη διδαχή των αρχών που πρέπει να διέπουν την κοινωνία μας.

To Top