ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο “δράκος” για την… κούπα: “Ομάδα και κόσμος διψούσαμε για το τρόπαιο”

Σαν σήμερα 24 χρόνια πριν(16 Μαρτίου 1993), ο Άρης κατακτούσε το πρώτο του Ευρωπαϊκό κύπελλο. Ο τότε αρχηγός των «κιτρίνων», Παναγιώτης Γιαννάκης ,μίλησε στα ερτζιανά της Θεσσαλονίκης και θυμήθηκε την μεγάλη νίκη κόντρα στην Εφές αλλά και τα όσα ακολούθησαν. 

Όσα είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης στον ArenaFM 89.4:

«Θυμάμαι ότι είχαμε πολύ άγχος εκείνη την χρονιά, η ομάδα αλλά και ο κόσμος διψούσε για αυτό το τρόπαιο. Φτάσαμε στον τελικό και παίξαμε με μια πάρα πολύ καλή ομάδα, εκείνη την εποχή. Πολύ άγχος είχαμε και στον τελικό, όπου δικαιούμασταν την νίκη και το ευχαριστηθήκαμε και με το παραπάνω. O μπασκετικός κόσμος θυμάται πάντα εκείνη την ομάδα του Άρη, ήμασταν παράδειγμα για όλους, παίζαμε ένα πολύ διαφορετικό μπάσκετ και παρακινήσαμε πάρα πολύ κόσμο να ασχοληθεί με το άθλημα.

Δείξαμε ότι εμείς οι Έλληνες όταν δουλεύουμε σκληρά και συνεργαζόμαστε, μπορούμε να κάνουμε θαύματα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, με το που μπήκαμε στο γήπεδο, παντού βλέπαμε κιτρινόμαυρο. Ο κόσμος μας συμπαραστεκόταν σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού ,παρότι δεν παίξαμε καλά, είχε μεγάλο πάθος και αυτό το πάθος μας έσπρωξε για να πάρουμε το κύπελλο».

Στην συνέχεια πρόσθεσε για τους Έλληνες αθλητές: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να αναδείξουμε τα δικά μας τα παιδιά. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή στο συγκεκριμένο κομμάτι γιατί οι ομάδες που έχουν κορμό από την χώρα που κατάγονται, είναι και οι ομάδες έχουν την δυνατότητα να κάνουν βήματα μπροστά».

 

To Top