Ο Ινφαντίνο θέλει να γίνει το Μουντιάλ του 2030 στο Ισραήλ

Η ομοσπονδία της Παλαιστίνης (PFA) απολογήθηκε που δεν φιλοξένησε τον Ινφαντίνο εξαιτίας της συμμετοχής του προέδρου της FIFA σε μια Ισραηλινή εκδήλωση, η οποία «δεν μετέφερε τα μηνύματα του σχετικά με τις αξίες του διεθνούς ποδοσφαίρου».

Με την παρουσία μελών της κυβέρνησης Τραμπ, ο Ινφαντίνο παρευρέθηκε στα εγκαίνια του «Κέντρου ειρήνης μέσω δύναμης» στο Ισραηλινό μουσείο ανοχής, με την ομοσπονδία να τονίζει την Τρίτη πως «συμμετείχε σε πολιτική εκδήλωση, η οποία δεν είχε καμία σχέση με τα αθλήματα».

Το μουσείο είναι χτισμένο πάνω από το ιστορικό Μουσουλμανικό μουσείο, στην Ιερουσαλήμ, την οποία η ομοσπονδία της Παλαιστίνης έχει αναφέρει ως «σοβαρή παράβαση του διεθνούς νόμου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των συναισθημάτων εκατομμυρίων Μουσουλμάνων, σε όλο τον κόσμο.»

Το Ισραήλ παλιότερα έχει βομβαρδίσει στάδια, έχει εμποδίσει ποδοσφαιριστές από τη Λωρίδα της Γάζας να προπονηθούν με Παλαιστίνιους, ενώ έχει συλλάβει και ποδοσφαιριστές.

«Ελπίζαμε ότι αυτή η επίσκεψη θα ήταν ένα προοίμιο για τον τερματισμό των δεινών των Παλαιστινίων παικτών και τα κατοχικά μέτρα που αποσκοπούσαν στην παρεμπόδιση της διάδοσης και ανάπτυξης του παιχνιδιού στα παλαιστινιακά εδάφη και όχι για την υποστήριξη των αγγλικανο-σιωνιστικών ομάδων που κάνουν λόγο για παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άρνηση των βασικών δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού», ανέφερε η ενημέρωση της ομοσπονδίας.

Το Μουντιάλ του 2030 το θέλει και η Νότια Αμερική, η οποία μπορεί να προτείνει τη διεξαγωγή της διοργάνωσης σε Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη και Χιλή. Δεν μπορεί να αποκλειστεί και μια πρόταση από τους Βρετανούς. Η απόφαση θα ληφθεί το 2024.

Η διοργάνωση του 2022 θα γίνει στο Κατάρ, ενώ το 2026 το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Θυμίζουμε πως η FIFA εξετάζει το ενδεχόμενο της διεξαγωγής των Παγκοσμίων Κυπέλλων κάθε δύο χρόνια, η οποία μέχρι στιγμής έχει δεχθεί αρνητική ανταπόκριση.

To Top