Ο Κενυάτης Ράιμοντ Μπετ κέρδισε τον 30ο Μαραθώνιο!

Η Αθήνα είναι η γούρικη πόλη του Ράιμοντ Μπετ! Ο Κενυάτης αθλητής αναδείχθηκε και φέτος νικητής στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών.

Ο 28χρονος αθλητής βελτίωσε την ατομική επίδοση του, τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο σε χρόνο δύο ώρες, έντεκα λεπτά και 35 δευτερόλεπτα. Η επίδοση του αποτελεί ρεκόρ αγώνα, καταρρίπτοντας τον χρόνο του νικητή πέρυσι, Αμπντελκερίμ Μπούμπκερ με 2:11.39.

Πριν από δύο χρόνια ο Μπετ είχε πάρει την πρώτη θέση στην επέτειο των 2.500 ετών από τη Μάχη του Μαραθώνα. Είχε υποσχεθεί πως θα επέστρεφε στην κλασική διαδρομή. Ήταν παρών στην Ελλάδα το 2011 και φέτος επέστρεψε στο πρώτο σκαλί του βάθρου των νικητών. Πραγματοποίησε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο όλων των εποχών στην κλασική διαδρομή

Στην οδό Φειδιππίδου ο Μπετ αποσπάστηκε από τον συμπατριώτη του, Άλεξ Κιρούι. Τελικά ο Κιρούι έχασε και τη δεύτερη θέση μέσα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, όταν τον προσπέρασε ο Πολ Κοσγκέι (με 2:12.20) και έμεινε στην τρίτη θέση (με 2:12.26). “Όλα πήγαν καλά. Ο καιρός ήταν υπέροχος. Ο αγώνας ήταν δύσκολος με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Αν είμαι καλά, θα επιστρέψω να αγωνιστώ και του χρόνου γιατί απολαμβάνω την υποστήριξη του κόσμου”, ήταν η δήλωση του δαφνοστεφανωμένου νικητή.

Πρώτος Έλληνας, ένατος στη γενική και νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ήταν ο Μιχάλης Παρμάκης του Τρίτωνα Χαλκίδας, ο νικητής το 2010 με 2:21.56. “Είχα εγκαταλείψει δύο μαραθώνιους και φοβόμουν. Όλα πήγαν καλά”, τόνισε ο Παρμάκης.

 

To Top