Ο Κλοπ εξιστορεί την ευρωπαϊκή επιτυχία της Λίβερπουλ (video)

Μια του σκέψη λίγο μετά τον χαμένο τελικό του Κιέβου το 2018, έκανε τον Κλοπ ν’ αλλάξει νοοτροπία και να καταφέρει να τη μεταδώσει στους ποδοσφαιριστές του ώστε η Λίβερπουλ το 2019 να φτάσει στην κορυφή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου!

Από τα κλάματα και την απογοήτευση της απώλειας του τροπαίου στο παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης με όλα τα παραλειπόμενα με τον τραυματισμό του Σαλάχ, τη διάσειση και τα λάθη του Κάριους, στην ευτυχία της επιστροφής στην απόλυτη κορυφή 14 χρόνια μετά το έπος της Πόλης.

Πως, όμως, έφτασε τόσο άμεσα η Λίβερπουλ ξανά στη διεκδίκηση του Champions League έναν χρόνο μετά το Κίεβο;

Ο Γιούργκεν Κλοπ το εξιστορεί με τον δικό του, τρομερό τρόπο:

«Όταν επιστρέψαμε από το Κίεβο υπήρχε στιγμή που όλοι ήμασταν στεναχωρημένοι και απογοητευμένοι και σκέφτηκα “πρέπει να επιστρέψουμε εδώ και να το κάνουμε σωστά…”. Το να το πετύχουμε ακριβώς την επόμενη σεζόν ήταν τρομερό. Κάναμε πολύ καλά ματς και με την Παρί μέσα και με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ απέναντι στη Νάπολι είχαμε επαγγελματισμό και ωριμότητα στο ανώτατο επίπεδο.

Με τη Μπαρτσελόνα, το κλειδί ήταν η πρώτη στιγμή. Σέντρα, πίσω η μπάλα και… ορμάμε! Το περιέγραψα και στα παιδιά ότι ήταν σαν λιοντάρια που είχαν να τραφούν οχτώ εβδομάδες.

Πρέπει ν’ αποδίδουμε για τον κόσμο μας, υπάρχει ενθουσιασμός, όλοι θέλουν να συμμετέχουν, να σκέφτονται τα παιχνίδια, να βλέπουν τα παιχνίδια…

Ήμασταν ξανά στον τελικό, εκεί που ναι μεν μπορεί να βοηθήσει κάθε προηγούμενη εμπειρία, ωστόσο, πρέπει να είσαι απόλυτα έτοιμος γι’ αυτό το παιχνίδι».

"Whatever you had in the past, it helps, but you need to be ready for this game." ✊On this day last year, the boss had one final message ❤️

Gepostet von Liverpool FC am Sonntag, 31. Mai 2020

 

To Top