Ο Μπουφόν δεν είναι απλά ένας τερματοφύλακας, αλλά και επενδυτής

Μετά από 28 χρόνια καριέρας, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ένας από τους μεγαλύτερους τερματοφύλακες στην ιστορία, αποχαιρετά το ποδόσφαιρο, κρεμάει επίσημα τα γάντια του.

Παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006, σύμβολο της Γιουβέντους και της Πάρμα, κέρδισε τα πάντα στο ποδόσφαιρο εκτός από το Champions League, το οποίο του διέφυγε τρεις φορές στον τελικό, αποσύρεται στα 45 του χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρησή του από το ποδόσφαιρο μέσω instagram: «Τελειώνει εδώ. Μου έδωσες τα πάντα. Σου έδωσα τα πάντα. Κερδίσαμε μαζί», έγραψε ο Μπουφόν.

Και ενώ ήδη αναφέρεται ως διάδοχος του Τζιανλούκα Βιάλι στο ρόλο του επικεφαλής της αποστολής της εθνικής ομάδας, στο επιτελείο του προπονητή Ρομπέρτο Μαντσίνι, υπάρχουν πάντα και οι επενδύσεις εκτός γηπέδου, οι οποίες, όπως αναφέρει η εξειδικευμένη ιταλική ιστοσελίδα calcioefinanza, τα τελευταία χρόνια πέρασαν επίσης δυσκολίες όπως η αποτυχία της επιχείρησης Zucchi.

Σήμερα, στο επίκεντρο των επενδύσεών του βρίσκεται η Gb Holding srl, η εταιρεία της οποίας ο Μπουφόν είναι μοναδικός μέτοχος. Η εταιρεία ασχολείται με τη διαχείριση μετοχών και τη διαχείριση μάρκετινγκ και άλλων διαφημιστικών υπηρεσιών και έκλεισε τις τελευταίες διαθέσιμες οικονομικές καταστάσεις (στις 31 Δεκεμβρίου 2021) με έσοδα 833.000 ευρώ.

Έπειτα υπάρχει ο τομέας των ακινήτων. Ο Μπουφόν κατέχει το 20% της GVG Immobiliare μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του.
Επιπλέον, σε ακίνητα υπάρχει και η επένδυση στο ξενοδοχείο Stella della Versilia, στην Τοσκάνη, όπου ο Μπουφόν κατέχει το 17% ισοδύναμα με τα μέλη της οικογένειας, έχοντας έσοδα 1,6 εκατ. ευρώ το 2022.
Τα τελευταία χρόνια, επίσης ο Μπουφόν έχει αναλάβει το 4,19% της Ciga, της εταιρείας μεγάλων ξενοδοχείων (που ιδρύθηκε στη Βενετία το 1906, τα ξενοδοχεία της οποίας ανέλαβε το 1995 η Sheraton).
Τέλος, το πιο πρόσφατο έργο του επιχειρηματία Μπουφόν, είναι η εταιρεία Suolo & Ambiente srl, που δραστηριοποιείται στον τομέα της γεωργίας και του real estate.

To Top