Ο νομικός του απέφυγε πάλι την ταμπακιέρα: “Καθαρή ομάδα ο ΟΦΗ”

Ο Μανώλης  Φωτάκης πήρε θέση με αφορμή τη φημολογία που αναπτύχθηκε περί χειραγώγησης του αγώνα του ΟΦΗ με τον Αιγινιακό. Ο πρώην νομικός της ΠΑΕ δήλωσε ότι η ομάδα του Ηρακλείου είναι «καθαρή», αλλά και πάλι δεν μίλησε για την ταμπακιέρα: το γεγονός δηλαδή ότι ο (τότε) πρόεδρος του ΟΦΗ και ο κουμπάρος του κάλυψαν τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής της ομάδας της Πιερίας στην Κρήτης.

Stoiximan.gr: Θα επιστρέψει ως πρώτος ο Άρης στη Superleague; 

Διαβάστε απόσπασμα από τη συνέντευξή του στο σάιτ oficrete.gr:

Πιστεύετε ότι κινδυνεύει ο ΟΦΗ για τον αγώνα με τον Αιγινιακό; Ο κόσμος θα πρέπει να ανησυχεί;
«Ο ΟΦΗ ξέρει να μάχεται μόνο μέσα στα γήπεδα, είναι μια καθαρή ομάδα, το έχει αποδείξει διαχρονικά αυτό. Το έχει πληρώσει, έχει πληρώσει φόρο αίματος γι’ αυτό. Ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και ξέρει να αγωνίζεται μέσα στα γήπεδα. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά αποτελούν προεκτάσεις και σκιές άλλων γεγονότων που έχουν σχέση με τη γενικότερη παθογένεια και δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΟΦΗ δεν έχει την οποιαδήποτε συμμετοχή σε χειραγώγηση ποδοσφαιρικών αγώνων. Ο ΟΦΗ είναι καθαρός και δεν έχει σχέση με όσα κατά καιρούς διαδίδονται».

Έχετε δώσει κάποια συμβουλή προς τη νομική υπηρεσία του ΟΦΗ για τη στάση που πρέπει να κρατήσει;
«Καταρχήν, μιλάμε πολύ πρώιμα, δεν υπάρχει κατηγορία και δεν έχει κληθεί καν ο ΟΦΗ σε κανένα όργανο σε σχέση με όλα αυτά που διαβάζουμε. Τούτο προσωπικά με λυπεί και ο ΟΦΗ πρέπει να απαντήσει σε όσα συκοφαντικά διαδίδονται. Δεν υπάρχει κάτι επίσημο. Όταν θα υπάρξει κάτι επίσημο θα τοποθετηθώ».

Πιστεύετε ότι πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και στην τότε διοίκηση του ΟΦΗ για την επιλογή που έκανε για τη θέση του προέδρου;
«Αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να κουβεντιαστεί στα όργανα της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925. Ο κ. Tσάλος τοποθετήθηκε από μια Γενική Συνέλευση και εκεί όπως είναι νόμιμο και φυσικό από εκεί μόνο ελέγχεται. Είναι θέματα τα οποία θα αντιμετωπίσει η επόμενη ΓΣ, θα ασκήσει έλεγχο μόνο, αν υπάρχει κάτι το επιλήψιμο, που δεν το ξέρω. Για μένα υπάρχει πάντα το τεκμήριο της αθωότητας. Είμαστε σε μια πολιτισμένη νομικά χώρα, έχουμε νομικό πολιτισμό. Τώρα, αν ήταν καλός πρόεδρος, αν μπορούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του και δεν τα άσκησε, είναι τελείως διαφορετικό θέμα, το οποίο θα κριθεί από τα όργανα της ΠΑΕ».

To Top