ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο «νόμος του Μορόν» και νίκη (2-4) του Άρη με ολική ανατροπή

Παρουσιάζοντας ένα εξαιρετικό πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο όπου πέτυχε τέσσερα γκολ και με πρωτοστάτη τον Λορέν Μορόν που πέτυχε τα δύο από αυτά, ο Άρης έκανε την ολική ανατροπή νικώντας εκτός έδρας τη Λαμία με σκορ 2-4. 

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου ήταν κακή στο πρώτο μέρος και βρέθηκε να χάνει με 2-0, αλλά επέστρεψε με τέσσερα γκολ στο δεύτερο μέρος έκανε την πλήρη ανατροπή με 2-4 για την 9η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Σκόρερ για τους κιτρινόμαυρους ο Λορέν Μορόν στο 47 και στο 76′, ο Φατόρε στο 78′ και ο Γιάννης Φετφατζίδης στο 89′.

Εκτός απο τον Ισπανό επιθετικό του Άρη που έφτασε τα 19 γκολ στο πρωτάθλημα οδηγώντας την κούρσα του πρώτου σκόρερ, εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Βαλεντίνο Φατόρε, με ένα γκολ και δύο ασίστ.

 

ΚΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ 2-0 ΣΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Ο Άρης δεν μπήκε καλά στον αγωνιστικό χώρο με την Λαμία να πρωταγωνιστεί και να έχει δοκάρι στο 16 μετά από σουτ του Τσιλούλη και ευκαιρία για τέρμα στο 20′ όταν ο Σλίβκα με ωραία μπαλιά έβγαλε τον Τσιλούλη σε τετ α τετ με τον Χουτεσιώτη, όμως ο τελευταίος καθυστέρησε να πλασάρει, κλείστηκε από τον Φεράρι, με το τελείωμά του ήταν κακό.

 

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 35΄με τον Τζανετόπουλο. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Σιμόν όπου αρχικά έδιωξαν οι κιτρινόμαυροι, ο Σλίβκα πήρε μετά την κεφαλιά και ο Ελληνας στόπερ βρήκε από κοντά δίχτυα με σουτ.

Στο 43′ οι Φθιώτες πέτυχαν κι άλλο τέρμα. Μετά από όμορφη συνεργασία Τσιλούλη – Μάλτσι, ο Έλληνας επιθετικός βγήκε στην πλάτη της άμυνας του Άρη, μοίρασε αριστερά στον 29χρονο Αλβανό, ο οποίος σε κενή εστία λίγο πριν το ημίχρονο έκανε το 2-0. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, το οποίο μέτρησε το γκολ.

ΓΚΟΛΑΡΑ ΜΟΡΟΝ ΚΑΙ 2-1

Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και πέτυχαν τέρμα 1,5 λεπτό μετά τη σέντρα. Ο Μορόν στο 47 εξαπέλυσε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ έξω από την περιοχή με τον τερματοφύλακα της Λαμίας να μην μπορεί να αντιδράσει και τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-1.

 

ΔΟΚΑΡΙ Ο ΜΟΡΟΝ

Λίγα λεπτά μετά το τέρμα που πέτυχε ο Μορόν είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα προσωπικά του τέρματα όμως η μπάλα δε του έκανε το χατίρι. Στο 54′ ο Ισπανός πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κοντινή προβολή την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι του Χατζηεμμανουήλ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

ΜΙΛΗΣΕ ΞΑΝΑ Ο ΙΣΠΑΝΟΣ

Ο πρώτος σκορερ του Άρη έδειξε για ακόμη μια φορά την κλάση του ισοφαρίζοντας το ματς στο 76′. Ο Φατόρε έκανε τη σέντρα, με τον Μορόν που ήταν στο πρώτο δοκάρι να κάνει την προβολή και να ισοφαρίζει για τον Άρη σε 2-2.

ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ Ο ΦΑΤΟΡΕ

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της ισοφάρισης ο Άρης έκανε την ανατροπή. Στο 78΄ο Φατόρε έκανε τη γυριστή κεφαλιά μετά από το σκαστό σουτ του Μοντόγια, στέλνοντας την μπάλα στην εστία του Χατζηεμμανουήλ και κάνοντας την ανατροπή για τον Άρη.

ΣΦΡΑΓΙΔΑ “ΦΕΤΦΑ”

Στο 89΄ήταν σειρά του Γιάννη Φετφατζίδη να χριστεί σκόρερ. Ο μεσοεπιθετικός του Άρη, συνέκλινε, φέρνοντας την μπάλα στο αριστερό, νικώντας τον Χατζηεμμανουήλ για το 2-4.

 

Οι συνθεσεις:

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Χατζηεμμανουήλ, Σιμόν, Γιαννούτσος, Τζανετόπουλος, Σίντκλεϊ (90′ Σαραμαντάς), Νούνιες (65′ Κοντονίκος), Τζανδάρης, Μαρτίνεθ (65′ Στάνκο), Τσιλούλης (65′ Λέικ), Μάλτσι, Σλίβκα.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Φαμπιάνο, Ρόουζ, Φεράρι (46′ Μοντόγια), Βερστράτε, Νταρίντα, Σουλεϊμάνοφ (46′ Σαβέριο), Γκαρθία (69′ Φετφατζίδης), Σαμόρα (84′ Πάρντο), Μορόν (80′ Καρίμ).

To Top