ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Παλίκουτσα για τη… σωτηρία της καριέρας του Χαλίλοβιτς (photo)

Ο Ρόμπερτ Παλίκουτσα δεν ξέχασε τη συνύπαρξή του με τον Άλεν Χαλίλοβιτς στη Ριέκα και σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Bild» για τον Κροάτη ποδοσφαιριστή εξήγησε πώς μπορεί να σώσει την καριέρα του.

Ο Χαλίλοβιτς ετοιμάζει την επιστροφή του στη δράση με τη φανέλα της ισπανικής Ελντένσε η οποία προήχθη στη Segunda Division και η «Bild» ασχολήθηκε με την περίπτωση του 27χρονου επιθετικού και αποτάθηκε στον Παλίκουτσα.

Το βασικό ερώτημα ήταν αν μπορεί ο Χαλίλοβιτς να σώσει την καριέρα του. «Ο Άλεν έχει ένα χάρισμα. Συμπεριφέρεται στην μπάλα με πολύ αγάπη. Βρίσει λύσεις στο γήπεδο, η μπάλα συνήθως τον υπακούει όσο ελάχιστους παίκτες στην Ευρώπη», είπε αρχικά αλλά η συνέχεια δεν ήταν τόσο ευχάριστη για τον παίκτη καθώς όταν ρωτήθηκε για τη συνεργασία τους στη Ριέκα είπε:

«Είναι κρίμα που δεν κατάφερε να επανέλθει σε φόρμα και να συστήσει τον εαυτό του σε μεγαλύτερες ομάδες» και καθώς αναφέρθηκε από τον αρθρογράφο ότι ο παίκτης συχνά είχε να διαχειριστεί προβλήματα φυσικής κατάστασης, ο Παλίκουτσα σημείωσε: «Ο Άλεν έχει κορμί το οποίο εύκολα τείνει να γίνεται υπέρβαρο. Μπορεί να πάρει κιλά ακόμη κι όταν περνά έξω από τα McDonalds χωρίς όμως να μπει να φάει. Στη Ριέκα έχασε αμέσως έξι επτά κιλά σε δύο τρεις εβδομάδες. Αν το σώμα του προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου ποδοσφαίρου και δεν στηριχθεί τόσο πολύ μόνο στο ταλέντο του αλλά δουλέψει και χωρίς την μπάλα, μπορεί να σώσει την καριέρα του».

To Top