«Ο Περέιρα παραμένει στην ΚΕΔ»

Η FIFA προ ολίγων ημερών έστειλε μια επιστολή με αποδέκτη τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, μέσω της οποίας κατ΄ουσίαν δεσμεύει το ελληνικό ποδόσφαιρο να συνεχίσει να τελεί υπό την παρακολούθησή της.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

«Η Ομάδα Εργασίας πιστεύει ότι, λόγω των πολύπλευρων προκλήσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και των τακτικών αποτυχιών, πιο πρόσφατα στο τελικό του ελληνικού κυπέλλου στις 11 Μαΐου 2019, εξακολουθεί να απαιτείται δέσμευση της FIFA και της ΟΥΕΦΑ», αναφέρονται μεταξύ άλλων στην εν λόγω επιστολή, που εστάλη από την Φατμά Σαμούρα γενική γραμματέα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Σήμερα (18/06), στο διοικητικό συμβούλιο της  Λίγκας που είναι σε εξέλιξη, ο εμπειρογνώμονας της FIFA Πετρ Φούσεκ που συνοδεύεται από τον Χέρμπερτ Χούμπελ, πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης, επικαλέστηκε την επιστολή της Φατμά Σαμούρα προς την ΕΠΟ και τόνισε στους παράγοντες των ομάδων ότι είναι υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν τις αποφάσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας!

«Είστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσετε τις αποφάσεις που περιλαμβάνονται στην επιστολή Σαμούρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Άρα δεν τίθεται ζήτημα κρίσης της ΕΕ της ΕΠΟ για την ανανέωση της σύμβασης Περέιρα. Είναι δεδομένη και άμεσα εκτελεστή. Η Δίκη μάλιστα έχει αποκαλύψει την επιστολή της FIFA που εστάλη στην ΕΠΟ, μέσω της οποίας στην ουσία  δεσμεύει τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Γραμμένο, να υλοποιήσει τις αποφάσεις της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ιδού η επιστολή:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Αναφερόμαστε στην απόφαση της Επιτροπής Συνδέσμου Μέλη της FIFA (εφεξής: η επιτροπή) που ελήφθη κατά την τελευταία συνεδρίασή της στις 3 Απριλίου 2019 σε σχέση με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Η επιτροπή αποφάσισε ότι θα πρέπει να εκπονηθούν συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του HFF από τις διοικήσεις της FIFA και της ΟΥΕΦΑ και να προταθεί προς έγκριση στην ομάδα εργασίας της επιτροπής

Στο πλαίσιο αυτό, οι διοικήσεις της FIFA και της ΟΥΕΦΑ συναντήθηκαν δύο φορές μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής 7 στις 7 και στις 14 Μαΐου 7 για να συζητήσουν την κατάσταση του HFF.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας με εντολή της FIFA, ο κ. Petr Fousek, ο πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA, κ. Herbert Hübel, και ο πρόεδρος του HFF

Η Επιτροπή Κεντρικών Διαιτητών (CRC), κ. Vitor Perewa, κλήθηκε να γνωμοδοτήσει.

Μετά από αυτές τις συνεδριάσεις, η κατάσταση του ΕΤΠ υποβλήθηκε στην ομάδα εργασίας της επιτροπής. Η Ομάδα Εργασίας πιστεύει ότι, λόγω των πολύπλευρων προκλήσεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο και των τακτικών αποτυχιών, πιο πρόσφατα στο τελικό του ελληνικού κυπέλλου στις 11 Μαΐου 2019, εξακολουθεί να απαιτείται δέσμευση της FIFA και της ΟΥΕΦΑ. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη αναληφθεί από τη FIFA και την ΟΥΕΦΑ, θα πρέπει επίσης να προβλεφθεί μια σταδιακή στρατηγική αποδέσμευσης μέχρι την επόμενη εκλογή μιας νέας εκτελεστικής επιτροπής του HFF.

Υπό το πρίσμα των ανωτέρω, η ομάδα εργασίας αποφάσισε στις 21 Μαΐου 2019 να εγκρίνει τα μέτρα που πρέπει να εφαρμοστούν από το ΕΦΠ για εφαρμογή στις ακόλουθες κατηγορίες:

Διεθνής παρακολούθηση και βοήθεια

Ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας με εντολή της FIFA, κ. Petr Fousek, θα εξακολουθήσει να ασκεί την εντολή του μέχρι ένα έτος μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020. Αν και η εντολή του παραμένει η ίδια, ο ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας θα επιβλέπει ειδικότερα την πλήρη εφαρμογή των στρατηγικών του HFF σχέδιο που εκπονήθηκε με βάση την έκθεση της FIFA με ημερομηνία 18 Μαΐου 2018. Με τον τρόπο αυτό, το HFF ακολουθεί τις οδηγίες και εφαρμόζει τις συμβουλές του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα.

Η εντολή της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA δεν θα παραταθεί πέραν της 31ης Ιουλίου 2019. Ωστόσο, ο πρόεδρός της, κ. Herbert Hübel, θα συνεχίσει να είναι διεθνής παρατηρητής σε εποπτική και συντηρητική λειτουργία με τους ίδιους όρους αναφοράς με την επιτροπή παρακολούθησης της FIFA μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020 Με τον τρόπο αυτό, θα δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην εκλογική διαδικασία του επόμενου έτους σε μια νέα Εκτελεστική Επιτροπή του HFF.
FIFA»

To Top