ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Σιδηρόπουλος “αδειάζει” Φραπάρ: “Θα της έβαζα κακό βαθμό, δεν ήταν κατάλληλη για τον τελικό Ελλάδας”

Ανοιχτός να αναλάβει θέση αρχιδιαιτητή στο ελληνικό ποδόσφαιρο όταν αποσυρθεί από την ενεργό δράση δήλωσε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ενώ εξήγησε για ποιον λόγο θα έβαζε κακό βαθμό στη Φραπάρ για την παρουσία της στον τελικό.

Όπως είπε μεταξύ άλλων σε τηλεοπτικό σταθμό:

Για την Φραπάρ: «Την γνωρίζω γιατί συναντιόμαστε στα σεμινάρια. Παίζει σε ένα καλό πρωτάθλημα, το γαλλικό, είναι ελίτ στις γυναίκες. Είναι έμπειρη, όμως οι τελικοί θέλουν άλλη διαχείριση. Είναι άλλος ο διαιτητής που διαιτητεύει και άλλος που μανατζάρει. Κάποιες φορές πρέπει τον τελικό να τον μανατζάρεις. Υπάρχουν κάποιες κάρτες που θα μπορούσε να αποφύγει και για τις δύο ομάδες, για να ευχαριστηθούν περισσότερο τον αγώνα και οι δύο ομάδες. Θα της έβαζα κακή βαθμολογία στη διαχείριση του παιχνιδιού. Δεν έχει να κάνει με την Φραπάρ, αλλά με τον οποιοδήποτε διαιτητή που στο τέλος κυνηγιέται από παίκτες, παράγοντες και φιλάθλους. Τα ζυγίζεις, γιατί είναι θέμα εμπειρίας ένας τελικός. Μετά από καιρό μπορείς να καταλάβεις κάρτες που δεν μπορείς να αποφύγεις και στιγμές διαπληκτισμού, όπως αυτή του Κώτσιρα με τον Ζαμόρα, που μπορείς να πας με μία αυστηρή σύσταση και όχι με δύο κάρτες. Ένας διαιτητής με εμπειρία γι’ αυτό κρίνεται».

Για την κόκκινη του Νταρίντα: «Είναι καλό να μην κρίνω. Δεν μπορώ να μιλήσω για μία διαιτητή και λόγω θέσης, ως εν ενεργεία διαιτητής. Κάνω ένα γενικό σχόλιο. Λέω μόνο ότι μία διαιτητής με εμπειρία θα ήταν αλλιώς, η Φραπάρ δεν είχε εμπειρία από το ποδόσφαιρο της χώρας μας».

Για την επίθεση που δέχθηκε στο τέλος, αν και γυναίκα διαιτητής: «Δεν θυμάμαι να έχω δει επίθεση ξανά. Μπορεί στο εξωτερικό να έχει γίνει σε χαμηλότερο επίπεδο. Εγώ δεν ξεχωρίζω άντρα από γυναίκα, αν θέλουμε ισότητα. Η οντότητα διαιτητής από την στιγμή που έχει επιλέξει να είναι σε αυτό το επίπεδο, δεν πρέπει να δέχεται επίθεση.

Ούτε τους άντρες διαιτητές τους βρίζουν γιατί θα αποβληθούν. Εμένα δεν μου άρεσε που για 7η συνεχόμενη χρονιά δεν παίζει στον τελικό Κυπέλλου Έλληνας διαιτητής. Στον αγώνα του Σαββάτου τους επηρέασε μόνο αρνητικά η γυναίκα διαιτητής. Δείτε πόσες φορές πήγαν πάνω της για να αλλάξει απόφαση. Καταλαβαίνω την πίεση των παικτών, φταίνε και οι ποδοσφαιριστές. Από την στιγμή που η Φραπάρ παίζει σε αγώνες αντρών σημαίνει ότι βγάζει όλα τα τεστ, είναι πολύ γυμνασμένη».

Για τους Έλληνες διαιτητές: «Οι Έλληνες είναι έτοιμοι για ντέρμπι. Πρέπει και οι ίδιοι να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους και να αποδείξουν ότι η εντύπωση που υπάρχει είναι λανθασμένη. Τα τελευταία χρόνια τα μεγάλα λάθη γίνονται από ξένους. Ευελπιστώ να είμαι και τα επόμενα χρόνια ενεργός, ο κανονισμός μου το επιτρέπει. Είναι σαφής. Κατ’ εξαίρεση οι ελίτ μπορούν να σφυρίζουν και μετά το 45ο έτος τους. Εγώ νιώθω ότι μπορώ να συνεχίσω για άλλα πέντε χρόνια. Ίσα-ίσα, εγώ έχω παίξει με την κ. Κουρομπύλια και είναι από τις καλύτερες στην Ευρώπη. Οι Έλληνες σταθήκαν όπου έπαιξαν στο ύψος των περιστάσεων.

Δώσαμε δικαιώματα οι Έλληνες διαιτητές. Όμως, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε. Με την έλευση του VAR οι Έλληνες στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Θυμάστε κάποιον αγώνα τελευταία να τον επηρέασε Έλληνας διαιτητής; Σε αντίθεση με τους ξένους που πολλάκις έχουν επηρεάσει αποτελέσματα. Επειδή διευθύνω και αγώνες στο εξωτερικό κάποιοι ξένοι δεν είναι για ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Ο νούμερο 1 ρέφερι, ο Μαρτσίνιακ, καταλόγισε οφσάιντ κατά της Μπάγερν, που τελικά δεν ήταν, στερώντας της το δικαίωμα να πάει τον αγώνα στην παράταση. Μιλάμε για τον κορυφαίο. Όσοι είναι επιλογή στο EURO τους απαγορεύτηκε να πάνε σε άλλα πρωταθλήματα. Δεν πήγα καλά σε ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι, το ξέρω. Αν είναι ένα ματς να κρίνει την συμμετοχή στο EURO, δεν θα έπρεπε να πάει ούτε ο κ. Μαρτσίνιακ με το λάθος που έκανε.

Δεν συμμετέχουμε σαν Έλληνες στη χώρα μας, πως να έχουμε διεθνή εκπροσώπηση; Ο Μπένετ προσπάθησε, αλλά τελικά παραιτήθηκε γιατί με επέλεξε για ντέρμπι. Έκανε τη επιλογή του και την στήριξε. Σαν στάση ζωής αυτό είναι το σωστό. Από την Ομοσπονδία περιμένουν το πράσινο φως. Μία μεταβατική περίοδος θα μπορούσε να είναι Έλληνας στο χορτάρι και ελίτ στο VAR. Είναι καιρός να κάνουμε την μετάβαση. Εχουν περάσει 6-7 χρόνια. Παράπονα θα υπάρχουν πάντα. Το θέμα είναι να έχουν βάση».

Για το ενδεχόμενο να αναλάβει αρχιδιαιτητής: «Κακώς με βλέπετε στην Ένωση διαιτησίας, όταν σταματήσω και κάνει την επιλογή η Ομοσπονδία και οι συνθήκες είναι ώριμες θα ήθελα να αναλάβω αρχιδιαιτητής. Θέλω κάποιες διαβεβαιώσεις ότι θα δουλέψω, δεν μπορώ να γίνω διεκπεραιωτής. Δεν μπορώ να λέω Έλληνες διαιτητής και αφού αναλάβω να φέρνω ξένους. Θέλω η δουλειά μου στο τέλος να αφήσει και πέντε διαιτητές. Διαφωνώ με την έλευση των ξένων. Ήταν απαραίτητη κάποτε η αποσυμπίεση λόγω κάποιων γεγονότων, αλλά πάει πολύς καιρός.

Το πρώτο μέτρο που θα έπαιρνα θα ήταν να πιέζω τους διαιτητές για ισότητα και όσοι δεν ήταν καλοί θα έμεναν στην άκρη. Οταν φτιάχτηκε το πρωτόκολλο του VAR υπήρχε μία μπάρα επέμβασης. Εχω πει, ότι υπάρχει μία φάση που δίνεται στο γήπεδο. Ο VAR επεμβαίνει στο ξεκάθαρο λάθος, όταν η φάση είναι συζητήσιμη δεν επεμβαίνει. Ο VAR ήρθε να διορθώσει τα μεγάλα λάθη και νομίζω ότι το κάνει.

Πολλά γήπεδα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για το goal line technology και το αυτόματο οφσάιντ. Στην Ελλάδα τα περισσότερα είναι δημοτικά και χαμηλά».

To Top