“Πέταξε” για Εσθονία ο Μποχωρίδης

Με τον Λευτέρη Μποχωρίδη, τον  Γιάννη Αντετοκούνμπο και τα υπόλοιπα μεγάλα ταλέντα της γενιάς, η Εθνική Νέων Ανδρών αναχώρησε για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Εσθονίας.

Για την Εσθονία αναχώρησε το μεσημέρι η αποστολή της Εθνικής Νέων Ανδρών, που θα λάβει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που αρχίζει την Τρίτη και ολοκληρώνεται στις 21 Ιουλίου. Ο Κώστας Μίσσας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα αφού έχει όλους τους παίκτες διαθεσιμους και κεντρικό πρόσωπο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Ελλάδα θα αγωνιστεί στον Α’ Όμιλο, όπου «συγκατοικεί» με τη Σερβία (10/7, 19.30), τη Γερμανία (11/7, 14/30), τη Γεωργία (12/7, 16.45) και τη Λιθουανία (13/7, 14.30).

«Μπαίνουμε σε μια επίσημη διοργάνωση και από την πρώτη φάση έχουμε να αντιμετωπίσουμε ομάδες υψηλού επιπέδου. Βρισκόμαστε σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο και αυτό που θέλουμε είναι να προχωρήσουμε μέρα με τη μέρα, παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι σημαντικό για εμάς να είμαστε μαζί, να εκμεταλλευτούμε το χρόνο, γιατί υπήρχε μια ιδιαιτερότητα στην προετοιμασία μας, καθώς όλοι μαζί βρεθήκαμε πραγματικά για ελάχιστες μέρες», δήλωσε ο Κώστας Μίσσας.

Για τον ομοσπονδιακό προπονητή είναι πολύ σημαντικά τέσσερα στοιχεία, ώστε να μπορέσει αυτή η ομάδα να κάνει το επόμενο βήμα: «Τα βασικά κομμάτια στα οποία θα πρέπει να πατήσουμε για να μπορέσουμε να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε από την πρώτη φάση είναι τέσσερα: Συγκέντρωση και τα 40 λεπτά, άμυνα, ριμπάουντ και όσο το δυνατό λιγότερα λάθη. Στα φιλικά φάνηκε ότι δεν έχουμε διάρκεια στο παιχνίδι μας και αυτό θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, έχοντας από την πρώτη κιόλας φάση να αντιμετωπίσουμε ιδιαίτερα δυνατούς αντιπάλους όπως η Σερβία, η Λιθουανία ή η Γερμανία που έχουν πολύ καλές ομάδες».

Η πρεμιέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι στις 9 Ιουλίου, αλλά η Ελλάδα την πρώτη μέρα έχει ρεπό. Κάτι που σύμφωνα με τον Μίσσα, έχει τα υπέρ και τα κατά: «Αυτό που είναι υπέρ μας είναι πως θα έχουμε χρόνο να ξεκουραστούμε μετά από ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά και ότι θα μπορέσουμε να έχουμε άποψη για τους αντιπάλους μας, μέσα από τους αγώνες τους στην πρώτη μέρα της διοργάνωσης. Το κατά είναι ότι στη συνέχεια θα έχουμε να δώσουμε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες».

Όσο για τους στόχους της ομάδας; «Προτιμούμε, όπως πάντα, να μην λέμε μεγάλα λόγια. Θέλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό από τον πρώτο αγώνα και να προχωρήσουμε βήμα βήμα».

To Top