«Πέταξε» και στη Σοκχόλμη ο Τεντόγλου με 8.31μ

Σε… παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε την προσπάθεια του και στη Στοκχόλμη, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο μήκος δεν είχε για ακόμη μία φορά… αντίπαλο και με καλύτερο άλμα στα 8,31μ. σημείωσε την τρίτη νίκη του στη σειρά αγώνων Diamond League. 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 7,63μ., πέρασε στη δεύτερη προσπάθεια του τα 7,81μ., στην τρίτη πέτυχε 7,78μ., ενώ ήταν άκυρος στην τέταρτη. Ωστόσο, στην πέμπτη του προσπάθεια πέρασε τα 8,31μ. που ήταν αρκετά για να του χαρίσουν την κορυφή, καθώς στην έκτη και τελευταία σημείωσε 8,12μ.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, με άλμα στα 7,98μ. στη δεύτερη του προσπάθεια, δεν κατάφερε να απειλήσει τον Τεντόγλου, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν «σπίτι» του και περιορίστηκε στη δεύτερη θέση, ενώ τρίτος με 7,82μ. ήταν ο Κροάτης Φιλίπ Πράβντιτσα.

Ο σημερινός ήταν ο τελευταίος αγώνας του Έλληνα πρωταθλητή πριν αναχωρήσει για τις ΗΠΑ, ενόψει του Παγκοσμιου Πρωταθλήματος του Όρεγκον (15-24/7). Υπενθυμίζεται ότι ο αθλητής έχει κάνει φέτος 8,36μ., ενώ στην τελευταία του εμφάνιση, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σημείωσε 8,32 μ. με ευνοϊκό και 8,24 μ. με κανονικές συνθήκες.

To Top