Πανταζής: “Πρότεινα άλλη θεραπεία στον Μιχάλη”

Ο Μιχάλης Σηφάκης εγχειρίστηκε στο Βέλγιο παίρνοντας την απόφαση “πάνω” του… Ο γιατρός του Άρη, Βαγγέλης Πανταζής υπογράμμισε σήμερα ότι είχε προτείνει διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος που αντιμετωπίζει στο γόνατο ο διεθνής τερματοφύλακας.

Συγκεκριμένα, ο γιατρός της ομάδας του είχε προτείνει να γίνει μεταμόσχευση χόνδρου, την ίδια ώρα που ο Κρητικός πορτιέρο μετέβη στο Βέλγιο και υποβλήθηκε σε αρθροσκοπικό καθαρισμό, μέθοδος η οποία, όπως τόνισε, ενδέχεται να μην είναι τόσο αποτελεσματική όσο χρειάζεται ένας παίκτης υψηλών απαιτήσεων, όπως είναι ο Σηφάκης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βαγγέλη Πανταζή στο “Αθλητικό Metropolis”:
“Από ότι και εγώ πληροφορήθηκα ο Μιχάλης Σηφάκης υποβλήθηκε σε αρθροσκοπικό καθαρισμό στο Βέλγιο. Ο Σηφάκης είχε πρόβλημα από το Μάρτιο. Εξαιτίας και των υποχρεώσεων που είχε εκείνη την περίοδο ακολουθήσαμε θεραπευτική αγωγή. Του είχα προτείνει να συνεχίσουμε τις θεραπείες και να προχωρήσουμε στην επέμβαση μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Μάλιστα του είχα προτείνει να κάνουμε μεταμόσχευση χόνδρου , μέθοδος ειδικά για αθλητές υψηλών απαιτήσεων. Βέβαια ο χρόνος αποκατάστασης είναι μεγαλύτερος γιατί χρειάζεται περίπου 8 μήνες για να επιστρέψει. Τελικά μου είπε ότι θα πάει στο Βέλγιο για να βρει κάποιον φυσιοθεραπευτή. Ενημερώθηκα ότι έκανε καθαρισμό που είναι μια τεχνική η οποία μπορεί να μην είναι εξίσου αποτελεσματική και μόνιμη για έναν αθλητή υψηλών απαιτήσεων όπως είναι ο διεθνής τερματοφύλακας”.

To Top