Παπανικολάου (E-Basketball): “Ο Άρης έχει την πιο βαριά φανέλα στο μπάσκετ! Θέλουμε να τον πάμε ψηλά”

Ο αρχηγός της ομάδας E-Basketball του Άρη, Κώστας Παπανικολάου μίλησε με αφορμή την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους κιτρινόμαυρους.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio:

Αρχικά για τον εαυτό του και τα E-Sports ανέφερε:

Δεν ήμουν Αρειανός, αλλά με αυτά που συνέβησαν, γίνομαι σιγά-σιγά.

Τα τελευταία χρόνια τα E-sports έχουν ανέβει πάρα πολύ. Ξεκίνησε στην Ελλάδα με το FIFA και σιγά-σιγά ανεβαίνει και το 2k.

Τα παιδιά που έχουν αναλάβει τα E-Sports του Άρη επικοινώνησαν μαζί μου και με την ομάδα μου για να συνεργαστούμε και να γίνουμε Άρης.

Για το αν έπαιξε ρόλο και το “brand name” του Άρη:

Ασχολούμαι πάρα πολλά χρόνια με το μπάσκετ, παίζω μπάσκετ σε ομάδες. Γνωρίζοντας την ιστορία του μπασκετικού Άρη είχαμε ένα έγχος και θέλαμε να πάμε την ομάδα όσο πιο ψηλά μπορούμε.

Ο Άρης είναι ίσως η πιο βαριά φανέλα στο Ελληνικό μπάσκετ. Όλοι μας είχαμε αυτό το άγχος στην άκρη του μυαλού μας και χαιρόμαστε που πήραμε την πρώτη θέση.

Για τους παίκτες της ομάδας:

Είμαστε σε όλη την Ελλάδα και έχουμε και ένα παιδί από την Κροατία. Έχουμε παιδιά από Θεσσαλονίκη, από Χαλκίδα, από Σχηματάρι και παιδία από Αθήνα.

Ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια. Είμαστε μία παρέα που ξεκίνησε για πλάκα, δουλέψαμε, βελτιωθήκαμε και στην πορεία ενσωματώθηκαν και άλλα παιδιά.

Έχει σημασία ότι περνάμε καλά σε όλο αυτό, υπάρχει ένα καλό κλίμα.

Για τον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος:

Ήταν 12 ομάδες, χωριστήκαμε σε δύο ομίλους. Οι πρώτοι 4 από κάθε ομάδα πήγαμε στα πλέι-οφ, και φτάσαμε μέχρι τον τελικό.

Είχαμε δύο ήττες στην κανονική διάρκεια. Ο στόχος μας ήταν να το πάρουμε αήττητοι, αλλά στα πλέι-οφ δείξαμε τα δόντια μας.

Για το αν υπήρχαν άλλες ομάδες με ισχυρά brand names:

Το μεγαλύτερο brand name ήταν του Άρη. Υπήρχαν καλές e-sports ομάδες, υπήρχαν και ομάδες με έδρα το εξωτερικό. Ήταν να κατέβει και ο Παναθηναϊκός αλλά κάτι προέκυψε στην πορεία και δεν κατέβηκε.

Το επίπεδο ήταν δυνατό, και νομίζω ότι αυτό μας κάνει και διπλά χαρούμενους.

Για το αν μπορεί η ομάδα να φτιάξει το δικό της γήπεδο:

Μπορείς να φτιάξεις το γήπεδο. Εμείς το κάναμε “κιτρινόμαυρο” το ονομάσαμε Nick Galis Hall. Το κάναμε να φαίνεται όσο πιο κοντά στο γήπεδο του Άρη.

Για το αν υπάρχει χρηματικό έπαθλο στο πρωτάθλημα:

Το πρωτάθλημα έχει χρηματικό έπαθλο, αλλά αυτό είναι σε πολύ αρχικό στάδιο. Στην πορεία αυτό θα γίνεται και πιο οργανωμένα. Με τον Άρη συμφωνήσαμε όμως όχι για τα χρήματα, αλλά για το Brand Name.

Για την Ευρωπαϊκή παρουσία του Άρη:

Υπάρχουν πρωταθλήματα με TOP ομάδες, όπως η Μπάγιερν Μονάχου, όπως E-Sports ομάδες του εξωτερικού και θα συμμετέχουμε.

Για τους αγαπημένους του παίκτες στο μπάσκετ:

Ασχολούμαι με NBA, μου αρέσει πάρα πολύ ο Λίλαρντ, από το Ευρωπαϊκό μπάσκετ μου αρέσει ο Καμπάτσο της Ρεάλ.

To Top