Περέιρα: “Είμαστε όλοι αρχάριοι στο VAR, είναι όνειρο που γίνεται πραγματικότητα”

Στην παρουσίαση του VAR που μπαίνει στη ζωή του ελληνικού ποδοσφαίρου από τη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, έκανε λόγο για ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, τονίζοντας βέβαια όλοι είναι αρχάριοι στο νέο σύστημα και μαθαίνουν σε αυτή την διαδικασία.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής, μιλώντας για το Video Assistant Referee, το οποίο έχει φέρει επανάσταση στο ποδόσφαιρο σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι “είμαστε όλοι αρχάριοι στο VAR, όλοι μαθαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε χαρούμενοι που το έχουμε. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα”.

Επιπλέον, σχολίασε πως “τo VAR δεν είναι πανάκεια, δεν θα σταματήσει τις συζητήσεις, ούτε θα κάνει τέλειο το ποδόσφαιρο”, αλλά είπε ακόμα ότι “οι διαιτητές είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις”.

Επιπροσθέτως, ο κ. Περέιρα αποκάλυψε πως “έχουμε 16 διαιτητές και 25 βοηθοί έτοιμους να εφαρμόσουν το VAR τις δύο πρώτες αγωνιστικές”, όπερ σημαίνει ότι θα υπάρχει κανονικά το VAR από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος και δεν θα υπάρξει καθυστέρηση.

Ο κ. Περέιρα τόνισε ότι έχουν γίνει συναντήσεις με ομάδες για το VAR και ετοιμάζονται έξι workshops για να το μάθουν άπαντες, ενώ για το αν θα γίνεται συνεχής χρήση του, τόνισε: “Θα δείτε ότι η χρήση του VAR δεν θα είναι συχνή κατά τη διάρκεια του ματς”.

“Ελάχιστη επέμβαση με το μεγαλύτερο δυνατό όφελος”, είναι το μότο του Βίτορ Μέλο Περέιρα και μένει να εφαρμοστεί στην πράξη!

Ενόψει της πρεμιέρας, θα υπάρχουν στα γήπεδα έως 18 κάμερες 4k που θα μεταφέρουν ταχύτατα τις φάσεις στο κέντρο επιχειρήσεων του VAR. Το παρών στην παρουσίαση έδωσαν ακόμα ο VAR Ref. Project Leader, Μιχάλης Κουκουλάκης και ο VAR Project Manager, Αλέξανδρος Χολέβας.

To Top