ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

«Πλήρωσε» δυο στιγμές αδράνειας ο Άρης, ήττα (1-2) στο φινάλε και τώρα «κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό»

Ο Άρης πάλεψε, ήταν μαχητικός, είχε τις καλές του στιγμές, αλλά πλήρωσε δύο δικές του στιγμές αδράνειας και τελικώς ηττήθηκε με 1-2 από τον ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική της Superleague.

Ο ΠΑΟΚ με μόλις δύο τελικές κατάφερε να σκοράρει δις, πρώτα με τον Τόμας στο 30′ και στο 61′ με το σουτ του Τάισον. Ο Μορόν με γκολ-ποίημα ισοφάρισε προσωρινά αλλά δεν ήταν αρκετό, ενώ ο Ανσαριφάρντ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία στην τελευταία φάση του αγώνα για να ισοφαρίσει σε 2-2.

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Ο Άκης Μάντζιος δεν επιφύλαξε εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα του Άρη επιμένοντας στο πλάνο με τρεις κεντρικούς μέσους στην 11αδα και τον Λορέν Μορόν στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Χουλιάν Κουέστα βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια με τους Μόζες Οντουμπάτζιο, Μάρτιν Μοντόγια στα αμυντικά άκρα και τους Φαμπιάνο-Μπράμπετς δίδυμο των στόπερ.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που ήθελαν τον Άκη Μάντζιο να καταλήγει στην τριάδα των Ζουλ, Βερστράτε και Νταρίντα.

Στην επιθετική γραμμή, ο Σάπι Σουλεϊμάνοφ επιλέχθηκε στη δεξιά πλευρά, ο Κίκε Σαβέριο στην αριστερή και ο Λορέν Μορόν στην κορυφή.

ΜΙΑ ΦΑΣΗ-ΕΝΑ ΓΚΟΛ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε από την αρχή με ένταση, νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα αλλά χωρίς φάση. Πέρα από τα 3-4 τάκλιν, τα σπρωξίματα και τα νεύρα ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του αγώνα, ενώ ο Άρης ξεκάθαρα ήθελε να παίξει πίσω από την μπάλα.

Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε από λάθος του Μορόν στο οποίο οι κιτρινόμαυροι ζήτησαν φάουλ. Ο Ζίβκοβιτς πήρε τη μπάλα από τον Ισπανό φορ του Άρη, τροφοδότησε τον Τόμας, ο οποίος πάτησε στην περιοχή και πλάσαρε με το αριστερό τον Κουέστα για το 0-1.

Από εκεί και πέρα ο Άρης προσπάθησε όπως ήταν φυσικό να πάρει την κατοχή και μάλιστα είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Σουλεϊμάνοφ.

Στο 44′ ο Ρώσος εκμεταλλεύτηκε την κενή δεξιά πλευρά, καθώς ο Μπάμπα έμεινε στο έδαφος, συνέκλινε, έκανε το δυνατό σουτ, όμως η μπάλα έφυγε δίπλα από την εστία του Κοτάρσκι.

Στο 45+4 μετά από εκτέλεση φάουλ προς την περιοχή, ο Μορόν πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Σουλεϊμάνοφ βρήκε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όμως αστόχησε.

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΡΟΝ

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λορέν Μορόν χτύπησε και πάλι με ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ. Στο 47′ ο πρώτος σκόρερ του Άρη, χτύπησε και πάλι. Γέμισμα από τα δεξιά του Οντουμπάτζιο, ο Μορόν γύρισε το σώμα του, έκανε ένα ασύλληπτο σουτ με τη μία στην κίνηση και έστειλε την μπάλα στην γωνία της εστίας του Κοτάρσκι.

1-2 ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΙΣΟΝ

Στο 62 οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι το προβάδισμα. Ο Κωνσταντέλιας βρήκε τον Τόμας, αυτός γύρισε στον Τάισον με τον Βραζιλιάνο με ωραίο σουτ να κάνει το 1-2.

ΜΕ 10 ΠΑΙΚΤΕΣ Ο ΠΑΟΚ

Στο 78 οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες. Ο Μιχαηλίδης είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, έπειτα από σκληρό φάουλ του στον Μορόν. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ αποχωρώντας ήταν προκλητικός δείχνοντας το σήμα στη φανέλα του προς τους φίλους του Άρη.

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Ο ΑΡΗΣ

Ο Άρης το πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή με κορυφαία ευκαιρία αυτή του Ανσαριφάρντ μέσα από την περιοχή στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Μορόν έκανε το γέμισμα, ο Ανσαριφάρντ πήρε την άστοχη κεφαλιά, αλλά αστόχησε.

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος):  Κουέστα, – Οντουμπάζιο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια (86′ Φεράρι), – Ζουλ (85′ Φετφατζίδης), Βερστράτε (65′ Γκαρθία), – Σουλεϊμάνοφ (86′ Ανσαριφάρντ), Νταρίντα, Σαβέριο (71′ Σαβέριο), – Μορόν.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, – Σάστρε, Κετζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, – Μεϊτε, Σβαμπ, – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (80′ Νάσμπεργκ), Τάισον (65′ Ντεσπότοφ), – Τόμας (65′ Σαμάτα)

Διαιτητής: Γκρίνφελντ Όρελ (Ισραήλ)

Βοηθοί: Χασάν Ρόι (Ισραήλ), Ιαρκόνι Ιντάν (Ισραήλ)

VAR: Μπαρ Ντάνιελ (Ισραήλ)

AVAR: Ψαρρής Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)

Τέταρτος: Παπαδόπουλος Ιωάννης (Μακεδονίας)

To Top