Πλατινί: “Tο VAR είναι για τα σκ@#@”

Ο Μισέλ Πλατινί τάχθηκε ενάντια στη χρήση του VAR στο ποδόσφαιρο μέσα από τηλεοπτική του συνέντευξη, ενώ αναφέρθηκε και στην οριστική απαλλαγή του από τις κατηγορίες για χρηματισμό.

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Tο VAR μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην ποδοσφαιρική ζωή μας τα τελευταία χρόνια από τη στιγμή που χρησιμοποιείται όχι μόνο στις μεγάλες διοργανώσεις αλλά και σε αρκετά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και κατά πολλούς είναι το ισχυρότερο όπλο για να αποφεύγονται μεγάλες αδικίες σε αγώνες.

Δεν είναι όμως όλοι σύμφωνοι με το νέο μέτρο και ένας από εκείνους που εξέφρασε τη θέση του κατά της χρησιμοποίησης του VAR ήταν και ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί.

“Το VAR δεν βάζει σε σειρά τα πράγματα αλλά τα μετακινεί. Δεν είμαι σύμφωνος γιατί χρειάζεται να περάσουν 30 λεπτά για να παρθεί κάποια απόφαση.

Δεν θα επιστρέψουμε ποτέ πίσω αλλά για μένα το σύστημα αυτό είναι για τα σκ@τ@”, δήλωσε ο άλλοτε νικητής της Χρυσής Μπάλας σε συνέντευξή του στο δεύτερο κανάλι της ιταλικής κρατικής τηλεόρασης, όπου μίλησε επίσης και για την αθώωσή του μετά τις κατηγορίες για παράνομο χρηματισμό του από τον Ζεπ Μπλάτερ.

“Εγώ δεν ήμουν ουσιαστικά κατηγορούμενος αλλά μάρτυρας, οι κατηγορίες απευθύνονταν στον Μπλάτερ. Δεν γιόρτασα για την αθώωσή μου επειδή πάντα με θεωρούσα ελεύθερο. Υπέφερα για έναν μήνα και μετά το πήρα απόφαση πως έπρεπε να υπερασπιστώ τον εαυτό μου.

Από τη στιγμή που με απάλλαξε από τις κατηγορίες η ελβετική δικαιοσύνη, τώρα θα είμαι εγώ που θα εξηγώ πώς έγιναν τα πράγματα.

Οι άνθρωποι της FIFA δεν με ήθελαν ως πρόεδρο. Εγώ ήθελα να υπερασπίζομαι το ποδόσφαιρο και ήμουν ο μοναδικός παίκτης που μπορούσα να γίνω πρόεδρος της FIFA.

Δεν έχω πια σχέσεις με τον Μπλάτερ ούτε με τους νυν αξιωματούχους της FIFA. Στα 64 μου χρόνια έχω την ευκαιρία για μία νέα περιπέτεια, όμως δεν πρέπει να κάνω λάθος και πρέπει να σκεφτώ καλά πριν πάω να κάνω κάτι”, δήλωσε χαρακτηριστικά, για να εκφράσει παράλληλα την έκπληξή του για τα λόγια εκτίμησης που ακούστηκαν για αυτόν από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν.

To Top