ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ποινική δίωξη σε βάρος δύο ατόμων για την απόπειρα δωροδοκίας του Σιαμπάνη!

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος δύο ατόμων που κατηγορούνται για χρηματισμό του τερματοφύλακα του Άρη Μάριου Σιαμπάνη, πριν το περσινό παιχνίδι των κιτρινόμαυρων απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον Δεκέμβριο του 2020.

Τα δύο άτομα, ηλικίας 41 και 46 ετών, κατηγορούνται για προσφορά παροχής δώρου για αλλοίωση αποτελέσματος από κοινού. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν προέκυψε εμπλοκή του ΠΑΟΚ στην υπόθεση του χρηματισμού του τερματοφύλακα του Άρη.

Πραγματοποιήθηκε πολύμηνη έρευνα που έγινε κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύτα του Τύπου σχετικά με την υπόθεση, σε συνέχεια της καταγγελίας που πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστας Καραπαπάς, ενώ τελικά καταγγελία έκανε στις αρχές έκανε και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σύμφωνα με την καταγγελία που πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή, στις 10-12-2020 στην περιοχή των Πεύκων, ο 46χρονος με τον 41χρονο φέρονται προσέφεραν στον αθλητή χρηματικό ποσό, που εκείνος αρνήθηκε, προκειμένου να έχει μειωμένη απόδοση κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικής αναμέτρησης, η οποία ήταν διαθέσιμη προς στοιχηματισμό από οποιοδήποτε εγγεγραμμένο μέλος του συνόλου των αδειοδοτούμενων στοιχηματικών σελίδων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική επικράτεια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, «αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας σε Αθλητικούς χώρους σχημάτισαν δικογραφία, στο πλαίσιο μεθοδικής και επιστάμενης έρευνας που διενήργησαν, σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 46 και 41 ετών για περίπτωση απόπειρας δωροδοκίας επαγγελματία αθλητή.

«Η σχετική δικογραφία σχηματίσθηκε στο πλαίσιο Προκαταρκτικής Εξέτασης που παραγγέλθηκε από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και αφορά σε παράβαση της Νομοθεσίας περί «Ερασιτεχνικού και Επαγγελματικού αθλητισμού κ.α. διατάξεων – Προσφοράς σε αθλητή δώρων με σκοπό τον επηρεασμό του αποτελέσματος αγώνα ομαδικού αθλήματος, ο οποίος περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις του εσωτερικού».

 

To Top