Πολιτική κρίση στην Ινδία λόγω ενός αγάλματος του Ρονάλντο! (photos)

Πως ένα άγαλμα του Κριστιάνο Ρονάλντο προκάλεσε… κρίση στην Ινδία. Τα αποκαλυπτήρια του χρυσού αγάλματος του Πορτογάλου σούπερ σταρ έγινε στη δυτική πολιτεία Γκόα, μια πρώην πορτογαλική αποικία, που είναι πια ανεξάρτητη εδώ και 60 χρόνια.

«Είμαι πολύ απογοητευμένος που άκουσα ότι έχουν στήσει ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Ρονάλντο. Μαθαίνουμε να είμαστε περήφανοι για τα είδωλά μας, όπως ο Σαμίρ Νάικ και ο Μπρούνο Κουτίνιο», είπε ένας κάτοικος στο πρακτορείο ειδήσεων IANS, αναφερόμενος σε δύο γνωστούς ντόπιους πρώην ποδοσφαιριστές.

Από την πλευρά τους, οι Times of India αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των αποκαλυπτηρίων του αγάλματος κάποιοι κυμάτισαν μαύρες σημαίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Άλλοι πιστεύουν ότι είναι προσβλητικό να τοποθετείται το άγαλμα κατά τη διάρκεια των εορτασμών της 60ής επετείου της ανεξαρτησίας από την Πορτογαλία.

«Η ανέγερση του αγάλματος ενός Πορτογάλου ποδοσφαιριστή φέτος είναι ιεροσυλία. Καταδικάζουμε αυτή την πράξη. Υπάρχουν πολλοί μαχητές της ελευθερίας στη Γκόα που έχουν προσβληθεί», δήλωσε ο δεξιός ακτιβιστής Γκούρου Σίροντκαρ.

To Top