Πού ποντάρει ο ΠΑΣ για να κερδίσει την προσφυγή και να εμποδίσει την αναδιάρθρωση

Τα προβλεπόμενα στο άρθρο 131 του ν.2725/1999, τον ΚΑΠ και τους υπόλοιπους κανονισμούς της ΕΠΟ, επικαλείται ο ΠΑΣ Γιάννινα στην προσφυγή που κατέθεσε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της απόφαση της Super League για την επικύρωση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος, ζητώντας τον υποβιβασμό των δύο τελευταίων ομάδων, κάτι που εφόσον γίνει δεκτό θα μπλοκάρει το σχέδιο της αναδιάρθρωσης των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Το SoccerPlus παρουίασε πού θα στηριχθεί η ΠΑΕ των Ιωαννίνων:

Το άρθρο 131 του ν.2725/1999 αναφέρει ότι «δεν επιτρέπεται τροποποίηση κανονισμού πρωταθλήματος, καθώς και της προκήρυξής του, κατά το χρονικό διάστημα της διεξαγωγής του. Εάν γίνουν τροποποιήσεις σε άλλο διάστημα, αυτές ισχύουν από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, εκτός αν αφορούν μεταβολές των κατηγοριών του πρωταθλήματος και του αριθμού των προβιβαζόμενων ή υποβιβαζόμενων ομάδων, οπότε ισχύουν από τη μεθεπόμενη περίοδο.».

Σύμφωνα με το αρ. 6 του ΚΑΠ η αγωνιστική περίοδος διαρκεί από την πρώτη Αυγούστου κάθε έτους έως την τελευταία ημέρα του Ιούνιου.

Η απόφαση για την αναδιάρθρωση ελήφθη από την ΕΠΟ στις 24 Αυγούστου, μία ημέρα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και επικυρώθηκε η προκήρυξη της Super League.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα θα επικαλεστεί ότι η απόφαση για την αναδιάρθρωση έπρεπε να ληφθεί πριν την πρώτη Αυγούστου, άρα θα πρέπει να ισχύσει από τη 2020 – 2021.

Το θέμα είναι πώς θα ορίσει το δικαστήριο τον «χρονικό διάστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος», το οποίο άρχισε στις 25 Αυγούστου.

To Top