Προεκλογική… προέγκριση στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη νέα Τούμπα

Προεκλογική… προέγκριση στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο για τη νέα Τούμπα… Δεν ιδρώνει το αυτί της κυβέρνησης, ούτε προεκλογικά.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ελάχιστες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος έκανε γνωστό ότι δόθηκε η προέγκριση που περίμενε ο ΠΑΟΚ για το Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της Νέας Τούμπας.

«Πριν λίγη ώρα το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων του ΥΠΕΝ ενέκρινε την προέγκριση του Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Οι υπηρεσίες του ΥΠΕΝ ολοκλήρωσαν τον απαραίτητο έλεγχο μέσα σε μόλις δύο μήνες, έναντι έξι που προβλέπει η νομοθεσία, και ευχαριστώ ιδιαίτερα όλα τα στελέχη που προετοίμασαν την εισήγηση και συμμετείχαν στο ΚΕΣΥΠΟΘΑ.

Με την προέγκριση καθορίζονται οι χρήσεις γης και οι συντελεστές δόμησης καθώς και θέματα κυκλοφοριακά, αρχαιολογίας κλπ.

Η μελέτη από τον ΑΣ ΠΑΟΚ κατατέθηκε στις 24/4 σε συνέχεια της τροπολογίας που καταθέσαμε πολλοί συναρμόδιοι Υπουργοί όπου λύθηκε το θέμα της παραχώρησης της γης και το θεσμικό πλαίσιο για τα περιβαλλοντικά, αρχαιολογικά, κυκλοφοριακά και άλλα ζητήματα.

Τώρα η Θεσσαλονίκη μετά το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά και της ΔΕΘ έχει και τρίτο εγκεκριμένο ΕΧΣ. Με αυτά τα έργα, όπως και με το Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Δυτική είσοδο και το πρώην στρατόπεδο Κόδρα και το Φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου αλλάζει η εικόνα και η ανάπτυξη της πόλης» αναφέρει η ενημέρωση του αναπληρωτή Υπουργού.

To Top