Προς νέα κλήρωση προσανατόλίζεται ο ΕΣΑΚΕ!

Η αδυναμία του Πανιωνίου να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Basket League, όπως αυτή εκφράστηκε επισήμως δια στόματος του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ, Γιώργου Χριστοδουλόπουλου, δημιουργεί νέα δεδομένα, που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα από τον ΕΣΑΚΕ.

Στο πρωτάθλημα έμειναν πλέον 12 ομάδες, άρα η κλήρωση που έχει γίνει με τις 13 ομάδες και το ένα ρεπό ανά αγωνιστική, είναι πρακτικά… άχρηστη. Γι’ αυτό, όπως φαίνεται, θα γίνει νέα κλήρωση την Παρασκευή.

Δεν είναι ακόμα οριστικό κάτι τέτοιο, καθώς δεν έχει ληφθεί η σχετική απόφαση. Όμως την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να συζητηθεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η μοιρασιά του νέου τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ.

Σε αυτή τη συζήτηση θα τεθεί το θέμα της νέας κλήρωσης, ενώ δεν αποκλείεται να συζητηθεί κι ένα ακόμα θέμα. Το αν θα υποβιβαστούν ομάδες μετά το τέλος της σεζόν στην Α2 ή όχι.

Στο τελευταίο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ είχε πέσει η ιδέα για πλέι οφ μεταξύ των πρώτων έξι ομάδων της βαθμολογίας και πλέι άουτ μεταξύ των έξι τελευταίων, ενώ υπάρχει και η άποψη πως ακόμα και με 12 ομάδες πρέπει τουλάχιστον μία να υποβιβαστεί, ώστε να μην υπάρξουν φαινόμενα διακωμώδησης του πρωταθλήματος από ομάδες που θα είναι αδιάφορες.

To Top