Πρόεδρος της ΕΡΤ ο Ζούλας, Γαμπρίτσος διευθύνων σύμβουλος

Με μια λιτή ανακοίνωση η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα προτείνει ως υποψηφίους για τις δύο κορυφαίες θέσεις της ΕΡΤ τον Κωνσταντίνο Ζούλα (ως πρόεδρο) και τον Γιώργο Γαμπρίτσο (ως διευθύνοντα σύμβουλο).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, «εν όψει της διαδικασίας επιλογής της νέας διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε., η κυβέρνηση ανακοινώνει τους υποψηφίους που θα προτείνει για την ηγεσία του Δ.Σ.: Συγκεκριμένα, για τη θέση του προέδρου προτείνεται ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας και για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ο μηχανικός ανάπτυξης τηλεοπτικών Μέσων, Γιώργος Γαμπρίτσος».

Ταυτόχρονα, ανακοινώθηκε η ανάληψη καθηκόντων διευθυντή του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού από τον δημοσιογράφο Δημήτρη Τσιόδρα. «Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Τσιόδρας. Αναπληρωτές διευθυντές του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού αναλαμβάνουν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Ευθυμίου και Αργύρης Παπαστάθης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας

O Δημήτρης Τσιόδρας εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1989. Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα κάνει στο ραδιόφωνο του Flash, έπειτα στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», όπου έφτασε στη θέση του αρχισυντάκτη του πολιτικού τμήματος, και στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καλύπτοντας πάντοτε το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας.

Τον Νοέμβριο του 2011 αναλαμβάνει διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και ακολούθως κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου μέχρι τον Ιούνιο του 2012. Από το 2015 έως τον Φεβρουάριο του 2019, οπότε και αποχώρησε, ήταν εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού, ενώ στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου ήταν υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κωνσταντίνος Ζούλας

Ο μέλλων, σύμφωνα με την έως τώρα πληροφόρηση, πρόεδρος της ΕΡΤ, ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Ο κ. Ζούλας μπήκε στη δημοσιογραφία το 1988 σε ηλικία 19 ετών, περνώντας από τον Αθήνα 9,84, την «Καθημερινή», τον ΑΝΤ1 και τα τελευταία χρόνια τον ΣΚΑΪ, πριν αναλάβει το 2017 επικεφαλής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιώργος Γαμβίτσιος

Ο Γιώργος Γαμβρίτσιος είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός. Τη δεκαετία του 1980 εργάστηκε ως μηχανικός ανάπτυξης και διευθυντικό στέλεχος στο τηλεοπτικό δίκτυο CΒS στη Νέα Υόρκη. Είναι απόφοιτος του Ρolytechnic University of Νew Υork, με πτυχίο στην Ηλεκτρομηχανική. Πριν αναλάβει καθήκοντα στην ΕΡΤ, είχε διατελέσει διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ΝetΜed ΑΕ (Νova), ενώ υπήρξε γενικός διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Μega. Μετά την ΕΡΤ ο Γιώργος Γαμβρίτσιος βρέθηκε στη Γενική Διεύθυνση του ΟΤΕ TV, απ’ όπου παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2013.

To Top