Πρόταση για διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων εξετάζει η ΕΟΚ

Η ΕΟΚ εξετάζει το σενάριο για «λουκέτο» στα εθνικά πρωταθλήματα, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη (30/12).

Η πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι είναι για διακοπή των εθνικών πρωταθλημάτων για δύο – τρεις εβδομάδες. Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει απόφαση, όμως το παραπάνω ενδεχόμενο θα συζητηθεί στο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο που θα γίνει την Πέμπτη (30/12).

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στην ΕΟΚ ήδη λαμβάνουν γνώμες από την υγειονομική επιτροπή, καθώς άπαντες έχουν θορυβηθεί από τη έξαρση του ιού και την αύξηση των κρουσμάτων, που έχει οδηγήσει σε αναβολές αγώνων.

Η αρχική σκέψη, αν προχωρήσει το σενάριο του προσωρινού «λουκέτου», θέλει τα εθνικά πρωταθλήματα να ξεκινούν εκ νέου το διάστημα μεταξύ 16-22 Ιανουαρίου. Με άλλα λόγια, τα στελέχη της ομοσπονδίας δεν επιθυμούν να σταματήσουν για καιρό οι προπονήσεις, αλλά σκέφτονται να πάρουν το παραπάνω μέτρο ως πρόληψη για την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού μεταξύ των αθλητών, των αθλητριών και των ανθρώπων των ομάδων.

To Top